Catering

Albron lanceert heerlijkeerlijketen

DE MEERN – Albron richt zich met haar splinternieuwe duurzaamheidsconcept ‘heerlijkeerlijketen’ voornamelijk op (semi) overheidslocaties.

Redactie |

De eerste locatie die werkt met heerlijkeerlijketen is het Provinciehuis Limburg in Maastricht. Albron verwacht in de loop van 2010 zo’n 60 locaties met heerlijkeerlijketen te gaan uitrusten. “De meeste van die locaties zullen te vinden zijn binnen de (semi)overheid en het grotere bedrijfsleven. We hebben de formule vorige week voor het eerst groot gepresenteerd op een congres rond duurzaam inkopen door gemeenten en de reacties waren zeer positief”, vertelt Henk Voormolen, directeur Duurzamer Ondernemen van Albron.

Assortiment

Binnen de formule bestaat minimaal 50 procent van het assortiment uit producten met een duidelijke plus op duurzaamheid. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever kan het percentage duurzamere producten oplopen tot 100 procent. Hiermee voldoen overheidsorganisaties aan de criteria voor 2010 voor duurzaam inkopen van catering, zoals opgesteld door Senter-Novem in opdracht van het mini-sterie van VROM. De prijs voor de producten zal per locatie op onderdelen anders zijn. Voormolen: “Dit al naar gelang de wensen van de opdrachtgever. In basis gaan we ervan uit dat producten met een plus op duurzaamheid en gezondheid extra worden ondersteund. Echter opdrachtgevers en gasten zijn slechts in beperkte mate bereid extra te betalen voor duurzaamheid, de uitdaging is dus om duurzamer cateren niet per se duurder te laten zijn.” Behalve in het assortiment, legt de bedrijfscateringformule ook in communicatie richting de gast een extra nadruk op duurzaamheid. De medewerkers zijn hierin een belangrijke schakel. “In trainingen wordt hen de juiste kennis en vaardigheden bijgebracht om de dagelijkse werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit te voeren.

Bron: Shops out.of.home