Catering

Prorest lanceert lunchformule Optimaal

NIEUWVEEN – Prorest heeft ‘Optimaal’ geïntroduceerd. De nieuwe lunchformule van de cateraar is in eigen huis en in nauwe samenwerking met diverse leveranciers ontwikkeld.

Redactie |

Het zogenaamde Optimaaltje bestaat uit vijf wisselende producten voor de lunch. Een drankje, soep, een warme versnapering (bv. een halve kroket), een koude versnapering (bv. een broodje of een salade) en een drie-uurtje. Het lunchmenu is gebaseerd op de Schijf van Vijf en zo samengesteld dat het maximaal 500 kcal bevat. Snackfabrikant Oma Bob’s uit Amsterdam tekende voor de serie, speciaal ontwikkelde, halfformaat snacks waaronder de halve kroket. Vooralsnog is Prorest de enige cateraar in Nederland die halve kroketten aanbiedt. Dick Bennink, algemeen directeur van Prorest: “We wilden al langere tijd een nieuwe impuls geven aan het thema gezond in onze 225 Prorest bedrijfsrestaurants in Nederland en een concreet antwoord vinden op het toenemend aantal vragen van klanten om minimaal 30 procent kilocalorieën te besparen op de bedrijfslunch.” Wanneer werknemers dagelijks kiezen voor een Optimaaltje in plaats van gewone lunchgerechten besparen ze volgens Prorest alleen al tijdens de lunch minimaal 24.000 kcal per jaar.

Bron: