NewForrest en De Graaf Bakeries bundelen hun krachten voor ontwikkeling van een nieuwe snack

‘De broquet is een combinatie van gemak en genieten’

WIJK BIJ DUURSTEDE/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een echte guilty pleasure: een wit bolletje met een kroket en mosterd. Het is een snack die in de top vijf van de snackbarhero’s staat en ook bij tankstations gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Hier spelen NewForrest en De Graaf Bakeries op in met de Broquet: een broodje kroket.

Arina Abbring, marketing manager bij NewForrest, en Christel van Zalk, category development manager bij De Graaf Bakeries, hielden zich het afgelopen jaar druk bezig met de Broquet die in het Bakery Lab van De Graaf Bakeries is ontwikkeld. De hoofdvraag was in die periode steeds: Hoe blijf je zo dicht mogelijk bij een écht broodje kroket? “Het begon met het idee om de luchtvaartkroket te verbeteren. Alle handelingen om een broodje kroket te maken, zijn er te veel voor vliegtuigpersoneel. We keken daarom naar andere opties, maar toen kwam corona. Niet alleen in airflight, maar ook in andere out-of-homebranches werd het belangrijk om contactpunten tijdens de bereiding te verminderen”, vertelt Abbring. NewForrest ging vervolgens op zoek naar een samenwerkingspartner om de Broquet te ontwikkelen. De Graaf Bakeries bleek al gauw een goede match met de snackfabrikant en het idee van de innovatie sprak aan, vertelt Van Zalk. “Een wit bolletje met een kroket is een echte guilty pleasure. We kozen voor brooddeeg, om het gevoel van een wit bolletje te behouden en het ook makkelijk onderweg te nuttigen is, zonder knoeien. Een combinatie van gemak en genieten.” De Broquet bestaat uit een Rundvlees Oven & Airfryer croquet met daar omheen een laagje brooddeeg met een vleugje mosterd. Over de naam van deze innovatie werd lang nagedacht. Hoewel ‘kroketbroodje’ voor de hand ligt, gingen de partners voor ‘Broquet’: Bro staat voor broodje en de kroket wordt ook wel geschreven als croquet. “We hebben deze speelse naam vastgelegd. Het heeft iets hips en ‘bro’ staat ook voor een vriend voor onderweg. Dat is een broodje kroket toch ook?”, zegt Van Zalk.

Krokant-garantie
De Broquet geeft ook een krokant-garantie. “Het is een zeer krokante croquet en je wilt bij die ervaring blijven. Dat is een uitdaging, want er zit natuurlijk brooddeeg omheen”, zegt Abbring. Er is al contact geweest met petrolleveranciers en die reageren enthousiast op de nieuwe introductie, aldus Van Zalk. “Ze vinden het een hele logische stap en een laagdrempelig product dat goed naast een kaasbroodje en saucijzenbroodje past.” De bereiding is een stuk eenvoudiger doordat de snack binnen 12 minuten is afgebakken en de verpakking geschikt is om in de warmhoudkast te leggen. “Veel ondernemers werken met een Turbochef en daar kan de Broquet perfect in worden bereid.” Momenteel bevat de Broquet een rundvleescroquet, maar er zitten meer ideeën in de pijplijn.

Bron: Out.of.Home Shops