Horeca

Efteling lanceert gezondheidslabel

KAATSHEUVEL – De Efteling start een nieuw concept: De Betere Keuze. Met dit label wilt het attractiepark gezondere alternatieven herkenbaarder maken.

De Betere Keuze is een product dat op basis van voedingswaarden beter is dan vergelijkbare producten uit dezelfde categorie. Er wordt voor de beoordeling gekeken naar onder meer het vezel- en suikergehalte. De Efteling zegt ook de mogelijkheid te gaan bieden om te kiezen voor meer groenten in plaats van koolhydraten. Michiel van Kempen, assortimentsmanager horeca bij de Efteling: “We kiezen heel bewust voor een gezonder alternatief in iedere productgroep. Je kunt wel een salade aanbieden in de snackbar, maar gasten komen hier juist voor frites en snacks. Ook hier bieden we dus een gezonder alternatief.”

Aanbod uitbreiden
Onlangs tekende de Efteling al de ambitie Gezond Uit, waarmee ze aangeven het aanbod van gezonde voeding te willen uitbreiden. “Meer dan 50 procent van de dagrecreanten in Nederland vindt het belangrijk dat er een gezond alternatief is. We willen hierin voorzien en onze verantwoordelijkheid nemen. Maar wat gezond is, is voor iedereen anders. Daarom gaan we naar een nieuw concept waarbij de gast zelf een keuze maakt. Zo is er voor ieder wat wils,” aldus van Kempen. Hij zegt verder dat De Betere Keuze vooral smaakvol moet zijn. De Efteling denkt dan aan een volkoren pannenkoeken met vers fruit in plaats van met stroop. Of een groentewrap in plaats van brood.

Informatiebron
Het park gebruikt het Voedingscentrum als informatiebron. Ook hebben ze hun eigen adviespanel om advies gevraagd.

Bron: Out.of.Home Shops

efteling-polles-keuken-de-gebrande-boon-en-happiness_station.jpg