Efteling opent Bäckerei Krümel

KAATSHEUVEL – De Efteling opent zaterdag 4 december de deuren van Bäckerei Krümel aan het Max & Moritz Plein in het attractiepark. De ambachtelijke bakkerij is gelegen tegenover de familie-achtbaan Max & Moritz. Het verhaal van deze twee jongens komt ook terug in de bakkerij en de producten.

In de bakker staat een dubbele deck-oven waar plaatgebak, plaatbrood en broodpizza’s worden afgebakken, voor verschillende momenten op de dag.

Alpengebied
Projectmanager horeca, Melvin van Brakel: “Ongeveer een jaar geleden zijn we gestart met het samenstellen van het assortiment. Twee uitgangspunten waren daarbij heel belangrijk. De bakkerij is geïnspireerd op bouwwerken uit het Alpengebied, natuurlijk moet het assortiment daar bijpassen. Daarnaast is de bakkerij de hele dag open. Ook daar is het assortiment op afgestemd. Er is iets lekkers voor elk moment van de dag. Gasten zijn straks de hele dag van harte welkom voor een ontbijt, lunch, diner en allerlei tussendoortjes, allen met een knipoog naar het eerdergenoemde gebied en natuurlijk de zesde streek uit het verhaal van Max & Moritz.”

Zoete trek
Van Brakel raadt het plaatgebak aan: “Perfect voor het ontbijtmoment of voor de zoete trek tussendoor is er een assortiment aan ambachtelijke zoete lekkernijen en gebak. Het woord zegt het al; dit plaatbanket wordt op grote bakplaten gebakken, in diverse smaken en geurend naar de seizoenen.” Zo is het plaatgebak van deze winter: plaatgebak Chocolade 'Sacher', geïnspireerd op de bekende ‘Sachertorte’ met veel chocolade en een vleugje abrikozen.

Hartige snack
Als Duitse bakker worden er ook bijpassende snacks aangeboden zoals pretzels en broodjes in de vorm van een krakeling en versgebakken worstenbrood. Verder wordt er ook broodpizza gebakken in de oven. Deze komt in verschillende variaties, waaronder een vegan pizza en glutenvrije opties. Naast de verschillende bakproducten zijn er ook koffie- en theespecials, bijvoorbeeld koffie special Schwarzwälder kirsch, Stroopwafel Latte Macchiato en koffie Special Red Velvet.

Max en Moritz
In de bakker wordt ook invulling gegeven aan het verhaal van Max en Moritz. Deze twee deugnieten werden betrapt door de bakker en van schrik vielen ze in de deegbak, waarna de bakker broodmannetjes van ze bakt. Vervolgens knaagden de jongens hun weg naar buiten. De overgebleven broodomhulsels staan op de vide van de bakkerij. Van Brakel: “De vertelling van deze streek staat centraal in onze bakkerij, en geeft ook invulling aan het menu in de vorm van zachte, zoete broodjes met speculaaskruiden.

Bron: Out.of.Home Shops