Catering

Intensieve samenwerking ISS en Soupalicious

DE MEERN - Een geslaagde pilot bij meerdere cateringlocaties heeft geresulteerd in een uitbreiding van de samenwerking tussen cateraar ISS Facility Services en de sociale onderneming Soupalicious.

Lisa van der Linden |

Het doel van de samenwerking is om voedselverspilling te bestrijden. De soepmaker maakt ambachtelijke soepen van groenten die niet van voldoende kwaliteit zijn om in de winkels te verkopen. Al deze soepen worden verkocht aan bedrijven en instellingen, zoals ISS Facility Services. “We zijn betrokken bij verschillende duurzaamheidsinitiatieven en zijn pionier op het gebied van circulaire catering”, vertelt Robbert Weddepohl, directeur catering & hospitality ISS Facility Services. Voor elke kom soep die wordt verkocht, gaat automatisch ook een kom soep naar de Voedselbank. “We werken nu bij verschillende opdrachtgevers samen met Soupalicious en we zijn net als onze klanten en gasten enthousiast over het concept. In enkele maanden hebben we ruim 50.000 kommen soep kunnen doneren aan de Voedselbanken. Komend jaar willen we dat aantal vertienvoudigen en samen met onze klanten 500.000 kommen soep kunnen aanbieden.”

Mvo-ambities
De soepen van Soupalicious worden wekelijks via Voedselbanken aan mensen verstrekt die dit niet zelf kunnen betalen. Ook worden er via Soupalicious mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid voor banen in de hospitalitysector. De eerste cateringmedewerkers werken inmiddels via ISS op een grote horecalocatie in Den Haag. “ISS is de eerste grote cateraar in Nederland die vol instapt vanuit de eigen mvo-ambities. In drie jaar tijd heeft Soupalicious zo’n 800.000 kommen soep gedoneerd aan de Voedselbank en ISS helpt ons op weg naar ons doel: er samen met onze afnemers voor zorgen dat we elke klant van iedere Voedselbank wekelijks een liter soep kunnen geven van groenten die anders zouden worden weggegooid”, zegt Milco Aarts, algemeen directeur van Soupalicious.

Bron: Out.of.Home Shops

iss-foto.jpg