Catering

Sodexo: helft minder voedselverspilling in 2025

ROTTERDAM – Sodexo Nederland heeft de ambitie uitgesproken in 2025 voedselverspilling met 50 procent te verminderen. Dat deed de cateraar in haar Better Tomorrow Update 2022, waarin verslag wordt gedaan van alle inspanningen en resultaten op het gebied van sociale impact en duurzaamheid.

Renée Salome |

Het programma Better Tomorrow bevat verschillende duurzaamheidsinitiatieven van Sodexo, waaronder de reductie van de CO2-uitstoot wereldwijd met tenminste 34 procent en dus het terugdringen van voedselverspilling met de helft. Daarnaast is er ook de ambitie om restafval ‘tot nihil terug te brengen’. Dit alles moet in 2025 een feit zijn.

Eiwittransitie
In de update zijn verschillende deelvoorstellen opgenomen, zoals een samenwerking met TooGoodToGo, waarmee volgens Sodexo 1344 maaltijden zouden zijn gered, het WasteWatch-programma, dat gemiddeld 45 procent minder voedselverspilling op klantlocaties zou voorkomen en een ‘gezonde werkomgeving, waarbinnen 75 procent van het menu-aanbod momenteel vegetarisch is, waarvan ook 25 procent veganistisch’. Daarnaast sloot de cateraar zich aan bij de ‘Future 50’, een initiatief van Unilever en het WNF waarbij vijftig plantaardige ingrediënten die een minimale CO2-voetafdruk hebben (zoals spinazie, bonen, fonio en zeewier) worden ingezet om de eiwittransitie te versterken.

Data en technologie
“Duurzaamheid is verweven in alles wat we doen. Van het slim instellen van gebouwinstallaties tot aan het voorkomen van voedselverspilling door de inzet van data en technologie. Ik zie bij onze medewerkers en samenwerkingspartners een enorme drive om de komende jaren nog meer impact te maken te maken op duurzame thema’s zoals CO2-reductie, sociale impact en circulariteit”, aldus Alexander Klaver, directeur service operations bij Sodexo Nederland.

Bron: Out.of.Home Shops

 

3edbf68030ab0e9e325dfc5387343694.jpg