Catering

Sodexo: ‘Vraag naar vega eten neemt toe’

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Sodexo heeft het afgelopen jaar de behoefte aan vegetarische gerechten flink zien stijgen. Ten opzichte van een jaar eerder werden er in 2018 19 procent meer vegetarische producten verkocht.

Lisa van der Linden |

Sodexo speelt in op deze trend met het bedrijf Veggie. Dat is een pop-up in samenwerking met Isabel Boerman, van de blog De Hippe Vegetariër, waar vegetarische gerechten worden geserveerd. “Het past in de trend dat steeds meer mensen een gezonde en duurzame levensstijl nastreven, met oog voor dier en natuur. En die trend ondersteunen we van harte. Onze foodservice medewerkers hebben een passie voor lekker eten en drinken en we hebben natuurlijk een enorm bereik via onze restaurants bij bedrijven, overheidslocaties, zorg- en onderwijsinstellingen. We willen daar laten zien hoe lekker, gezond en makkelijk vegetarisch eten kan zijn. Zelfs met elke week één dag zonder vlees maak je een positieve impact op mens, dier en milieu”, vertelt Maaike Jager-Reijs, director food platform bij Sodexo.

Sodexo is net als vorig jaar partner van De Nationale Week zonder Vlees.

Bron: Out.of.Home Shops

sodexoveggie.jpg