Horeca

Fabrikanten

Uiltje maakt van speciaalbiercafé Uiltje Baking Company

HAARLEM - De tweede lockdown voor de horeca heeft Uiltje Brewing Company doen besluiten zijn speciaalbiercafé tijdelijk om te toveren tot bakkerij. Met de hulp van lokale Boulangerie Oscar bakt Uiltje zuurdesembrood met gist en granen die gebruikt zouden worden om bier te brouwen.

Cas Smit |

Robbert Uyleman, founder van Uiltje: "Mijn eerste zorg was dat ik geen van de werknemers van de bar wilde ontslaan en tegelijkertijd ben ik niet het type persoon dat graag stil staat. Daarom heb ik besloten om de tweede lockdown te gebruiken om iets creatiefs te doen, iets anders met de bar."

Uyleman wil met de bakkerij dezelfde creativiteit en enthousiasme naar zuurdesembrood brengen als naar zijn bier. "Elke dag zal er iets anders zijn. Denk aan brood gebakken met Bird of Prey IPA gist, en Bierbostel brood, wat elke dag van een ander brouwsel komt. Al het brood is 100 procent natuurlijk, absoluut geen toevoegingen. Net als ons bier kan ons brood het beste vers gegeten worden", aldus Uyleman.

Bron: Out.of.Home Shops

uil.jpg