Igus.png

Horeca

Robotkeuken als oplossing voor personeelstekorten

GENTILLY – Het Franse start-up bedrijf Cook-E heeft de oplossing voor restauranthouders die te kampen hebben met ruimte- en personeelstekort. Het techbedrijf heeft een robotkeuken ontwikkeld, die zonder menselijk hulp volwaardige, gezonde gerechten kan bereiden.

Redactie |

De geautomatiseerde keuken is bedoeld om horecaondernemers te ontlasten van de druk als gevolg van personeelstekort. Omdat met het design van de robot rekening is gehouden met het werken op beperkte vierkante meters, is de robotkeuken ook geschikt voor kleine restaurants. Het personeel, of de gasten zelf, plaatsen de bestelling met een tablet, invoerterminal of app, wat de volautomatische voedselbereiding in werking zet. Quentin Guilleus, medeoprichter van Cook-E, gelooft dat dit soort gastronomie een mooie toekomst heeft: "Het automatiseren van eenvoudige taken verlaagt de kosten, waardoor restauranteigenaren meer kunnen investeren in ingrediënten en service, voor een betere restaurantervaring met gerechten van consistent hoge kwaliteit."

Bron: Out.of.Home Shops

Lees meer over: