Snackbar biedt gemiddeld vijf soorten kroketten

BREDA – Snackbars in Nederland bieden gemiddeld vijf verschillende kroketten aan. De meest gegeten kroketten in het out-of-homekanaal zijn gemaakt van paardenvlees, hoewel de rundvleeskroketten sterk in opkomst zijn.

Willem-Paul de Mooij |

Dat zijn enkele uitkomsten van onderzoek dat snackfabrikant Beckers heeft laten doen. Nog altijd worden er jaarlijks zo’n 350 miljoen kroketten in Nederland gegeten. Vooral tijdens de lunch is deze snack populair, stelt de fabrikant. Volgens de krokettenmaker eet een kwart van de Nederlanders wekelijks een snack bij de lunch en in 42 procent van de gevallen is dat een kroket. Dat gebeurt meestens thuis, maar ook vaak in bedrijfsrestaurants.

Draadjesvlees versus blokjesvlees
Beckers stelt in het persbericht dat er in ‘krokettenland’ al jaar en dag een strijd gaande tussen liefhebbers van draadjesvlees- en blokjesvleeskroketten. “In het zuiden van Nederland, van oudsher de productieregio van fabrikanten als Beckers en Mora, heerst de voorkeur voor draadjesvlees. In het noorden, en dan vooral in de randstad, is een voorkeur aanwezig voor blokjesvleeskroketten, gestimuleerd door de fabrikanten Van Dobben en Kwekkenboom die daar hun roots hebben”, meldt Beckers.

Onderzoek
Uit een recente blinde smaaktest, uitgevoerd door onderzoeksbureau Ivomar, zou blijken dat consumenten een voorkeur hebben voor de nieuwe rundvleeskroket van Beckers. Deze fabrikant lanceert daarom een display voor snackbars om hun kroket tijdelijk meer in de schijnwerpers te zetten. Er wordt overigens niet vermeld waar deze blinde smaaktest is gehouden.

Bron: Out.of.Home Shops

rundvleeskroketten.jpg