Cunera-Vlaar-CEO-Sodexo-Nederland.jpg Cunera Vlaar, ceo Sodexo Nederland

Catering

Sodexo past kortetermijndoelen NetZero aan

ROTTERDAM – Cateraar Sodexo gaat haar kortetermijndoelen om in 2040 NetZero te zijn, bijschaven. Zo moet volgend jaar een derde van alle gerechten in de bedrijfsrestaurants volledig plantaardig zijn. Sedexo is naar eigen zeggen het eerste food en facility service bedrijf dat gaat voor NetZero in 2040.

Redactie |

Vrijwel alle CO₂-uitstoot van het bedrijf wordt veroorzaakt op haar klantlocaties. In Nederland is 98% van de uitstoot, een totaal van 51.1 kiloton CO₂e, te koppelen aan de inkoop en het energieverbruik van de dienstverlening op de klantlocaties. De cateraar wil aanzienlijke slagen gaan maken met energiearme bereidingswijzen, het stimuleren van gebruik van hernieuwbare energie en het vervangen van elektrische apparaten.

Versnellen
Cunera Vlaar, ceo Sodexo Nederland: “We waren de route naar NetZero al ingeslagen, waardoor we in 2025 onze uitstoot al met 34% gereduceerd zullen hebben. Maar we gaan versnellen. We doen dit door te kiezen voor producten die van grond tot mond een lage uitstoot hebben, nieuwe plantaardige gerechten op de menukaart te zetten die passen bij de eiwittransitie, het tegengaan van voedselverspilling en klanten begeleiden in het energiezuiniger maken én efficiënter gebruiken van hun kantoren. We werken intensief samen met onze klanten en andere stakeholders, want alleen samen gaan we deze doelstelling halen. Een goed voorbeeld is de campagne ‘Aardig Eten’ van WNF-NL die momenteel loopt in ruim 100 bedrijfsrestaurants bij onze klanten. Met deze samenwerking bereiden en serveren we lekkere én verantwoorde gerechten, die minder impact hebben op natuur en klimaatverandering.”

Om voedselverspilling tegen te gaan draait er een WasteWatch programma dat met behulp van slimme weegschalen al een vermindering van dertig procent heeft opgebracht. Volgend jaar is het doel van het bedrijf 50% minder voedselverspilling.

Bron: Out.of.Home Shops