Foto-Ricardo---directeur-SVH.jpg Ricardo Eshuis, directeur SVH. Foto: Martijn van Dam

SVH verandert horeca in naam naar hospitality

ZOETERMEER – De Stichting Vakbekwaamheid Horeca heet nu Stichting Vakbekwaamheid Hospitality. Hiermee onderstreept de organisatie haar verbrede rol als ruggengraat van de hele gastvrijheidssector. Dus niet alleen horeca, maar ook foodservice, van bakkerij tot leisure en toerisme en van facilitair tot zorg.

Redactie |

“De gastvrijheidssector laat zich niet meer exclusief beperken tot de klassieke horeca. Onze partners en de sector vragen om een bredere kwaliteitsborging. Deze stap is dan ook een logische verbreding van wat wij in de praktijk al langer doen: een stevige basis leggen voor vakbekwaamheid in alle domeinen waar gastvrijheid centraal staat”, zegt Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Kwaliteit
Wat niet is veranderd is dat de stichting de kwaliteit in de sector naar een hoger niveau wil tillen door hoogwaardige leermiddelen, examens en vakdiploma’s. Wat nieuw is dat dit nu hospitalitybreed gebeurt. SVH sluit hiermee aan bij actuele ontwikkelingen in onderwijs en arbeidsmarkt. Zo wordt vanaf schooljaar 2026-2027 het nieuwe kwaliteitsdossiers Hospitality, Tourism & Leisure en Keuken & Foodservice ingevoerd.

Eshuis besluit: “Gastvrijheid is geen luxe, het is de basis van elke beleving. Wij willen dat iedereen binnen hospitality zich thuis voelt bij SVH. Ons streven is dat professionals in alle gastvrijheidssectoren de juiste basis en ondersteuning krijgen.”

Bron: Out.of.Home Shops