ROTTERDAM – AGF-leverancier Van Gelder stapt in de wereld van vlees- en visvervangers. Komend voorjaar lanceert het bedrijf een eigen plantaardig assortiment. De producten worden in eigen huis geproduceerd.
Gerrit van Gelder, algemeen directeur: “Vanuit onder andere de zorgsector kregen wij steeds meer vraag naar voedzame en plantaardige vervangers voor vlees en vis. Bij Van Gelder hebben we de productiemogelijkheden en grondstoffen in eigen huis om deze te maken.” Bij het bedrijf is anderhalf jaar onderzoek gedaan en geëxperimenteerd om de ‘perfecte’ samenstelling van ingrediënten te vinden. Als basis voor de meeste producten zijn verse vruchten, peulvruchten (waaronder favabonen), paddenstoelen en kruiden gebruikt. De favabonen bevatten prebiotica en zijn rijk aan ijzer en vezels en duurzamer dan rundvlees omdat er minder land en water voor de productie nodig is.
Van Gelder levert verse groenten en fruit, en binnenkort ook plantaardige vlees- en visvervangers, aan horeca, ziekenhuizen en overheidsinstanties door het hele land.
Bron: Out.of.Home Shops