Beyond Steak Salad_cropped.PNG

Fabrikanten

Beyond Meat presenteert de Beyond Steak tijdens Horecava 2024

AMSTERDAM – Plantaardig-vleesproducent Beyond Meat laat Nederland kennismaken met de Beyond Steak op de Horecava 2024. De innovatieve vleesvervanger is ontwikkeld om niet onder te doen voor de smaak van dierlijk vlees, maar dan met de voordelen van plantaardig vlees. Eerder introduceerde het bedrijf al de Beyond Chicken-Style producten. De Beyond Steak is vanaf januari beschikbaar voor de horeca.

Fabiana van de Paverd |

Beyond Meat is trots op de blije reacties die niet alleen van vegetariërs, maar ook van flexitariërs, vleeseters en veganisten komen. Voor zowel de malsheid en sappigheid als de bite van gebakken biefstukpuntjes steekt men de duim op, meldt het bedrijf dat met meerdere awards is bekroond.

Perfectie
In het streven naar de perfecte plantaardige variant op vlees gaat Beyond Meat voor perfectie, ook waar het gaat om het hebben van een positieve invloed op de verontrustende klimaatproblemen en dierenwelzijn. “Daarbij inleveren op smaak is niet nodig”, volgens het bedrijf. “Op onze afdeling productontwikkeling streven wetenschappers, levensmiddelentechnologen en koks naar de perfecte vleessmaak en de hoogste productkwaliteit.” De productie voor Europa vindt plaats in Nederland. Volgens Benjamin Doring, senior manager brand dach & field marketing Europe, zijn plantaardige-vleesvarianten bovendien geschikt voor alle keukens en alle soorten maaltijden. “Ze zijn gecertificeerd veganistisch, koosjer en halal.”

Geen concessies
Uit een onlangs verschenen Nederlands rapport blijkt dat 49%  van de ondervraagden vorig jaar minder vlees heeft gegeten en 35% noemt zich een flexitariër. Gezondheid is de voornaamste reden, maar ook dierenwelzijn speelt een rol. Bovendien krijgt de consument meer vertrouwen in de smaak en kwaliteit van plantaardige-vleesproducten. 34% wil binnenkort meer vlees vervangen met een plantaardige variant. Harm Dijkstra, Sales Manager Foodservice BeNeFra Beyond Meat: “De introductie van de nieuwe Beyond Steak in Nederland is de perfecte manier om het jaar te beginnen. De smaak en textuur van de Beyond Steak plantaardige stukjes komen perfect tot uiting, op een manier die vriendelijker is voor de planeet. Naast Beyond Steak breiden we ook het assortiment van Beyond Burger Chicken-Style verder uit, waardoor restaurants meer keuze krijgen en iedereen kan eten waar hij of zij van houdt, zonder concessies te doen.”

Ingrediënten
De ingrediënten van Beyond Steak bestaan uit tuinbonen, tarwe, weinig verzadigd vet en geen cholesterol. Het blad Time riep het product in 2022 uit als ‘A Healthier Steak’ in hun lijst met beste uitvindingen. 

Bron: Out.of.Home Shops