Web_Wide-edit-520DD340-11FF-4BA6-AD56B3644C8BFFAE.jpg Douwe Driehuis (ISS) links en Jelle Sijn (Eatch)

Catering

Cateraar ISS kiest voor robotkeukens van Eatch

DE MEERN – Cateraar ISS heeft onlangs bij een aantal klanten robotkeukens van startup Eatch geplaatst. De facilitair dienstverlener heeft hiermee de primeur van de keukens. De volledig geautomatiseerde keukens kunnen in vijf stappen een maaltijd bereiden op basis van wensen van de gast.

Redactie |

Het bereiden van de maaltijd gebeurt volledig zonder inbreng van personeel. Voor alle andere handelingen is er nog nauwelijks personeel nodig. Door maatwerk is er bij het gebruik van de keuken nauwelijks overproductie. Het energieverbruik ten opzichte van een conventionele keuken is 50%.

In de robotkeuken worden de ingrediënten van de door de gast gekozen maaltijd in een ronddraaiend pannetje geplaatst waarna de pan al ronddraaiend door inductie wordt verhit. Vervolgens worden er automatisch kruiden en eventueel saus aan de maaltijd toegevoegd. Als de maaltijd klaar is wordt de pan automatisch geleegd in een schaal waarna een medewerker, of de gast, de bereide maaltijd op een bord kan opdienen.

Op maat gemaakt
“De medewerkers van onze opdrachtgevers verwachten in toenemende mate op maat gemaakte dienstverlening en meer flexibiliteit” zegt Douwe Driehuis, head of innovation, sustainability en workplace management van ISS. “Dat geldt voor de werkplek thuis of bij hun werkgever, voor de verschillende ruimten die de werkgever beschikbaar stelt en voor eten en drinken op die centrale locatie. Soms laat de locatie het niet toe om speciaal een keuken in te richten. Met Eatch hoeven de medewerkers niet terug te vallen op ongezonde en dure bezorgmaaltijden of een snoepautomaat."

Algoritmes
Jelle Sijn, mede-oprichter van Eatch zegt over de keukens: "Eatch is opgericht met als doel om gezond en lekker eten gemakkelijk en betaalbaar te maken voor de massa. Onze gerobotiseerde keuken maakt thuiswaardige maaltijden met aanzienlijk minder arbeid, energie en voedselverspilling. Dankzij tientallen sensoren en slimme algoritmes wordt elke maaltijd met precieze hoeveelheden, temperaturen en kooktijden bereid, in pannetjes van hetzelfde formaat als je thuis in de keuken hebt liggen. De ideale oplossing op onder andere cateringlocaties waar er steeds meer behoefte is aan gezond en lekker eten."

Bron: Out.of.Home Shops