Nieuwe foto opening!!.jpg

Horeca

Derde vestiging Vegitalian opent haar deuren in Amsterdam

AMSTERDAM – Vegitalian heeft een derde vestiging geopend in Amsterdam. Het concept dat zich richt op vegetarisch en vegan eten is in 2020 opgericht en heeft een restaurant en deli in Utrecht. De nieuwste aanwinst, op de Bilderdijkstraat in Amsterdam, is ook open voor take-away.

Nanja Pol |

Vegitalian is een mediterrane hotspot, waarbij de menukaart volledig plantbased is. Oftewel, geen pasta’s en pizza’s met Parmezaanse kaas, maar met een plantaardig alternatief. Daarmee spelen ze naar eigen zeggen in op de toenemende vraag naar buiten de deur eten zonder vlees, vis of andere dierlijke ingrediënten. “We willen een zo groot mogelijk publiek laten zien hoe goed en lekker vegetarisch eten kan zijn”, zegt de Utrechtse horecaondernemer, Joep van den Bersselaar, over het concept. “De truc is om het aanbod in vega(n) eten aantrekkelijk en herkenbaar te maken door een brug te slaan tussen de klassieke en moderne keuken. Je moet niet willen doorschieten, anders verlies je je doelgroep.” Het leeuwendeel van de gerechten wordt bereid met lokale producten en gezonde ingrediënten. Op de kaart staan gangbare items als (glutenvrije) pasta’s en pizza’s, zuurdesem broodjes, wraps en bowls. Naast ontbijt, lunch, diner en take-away, faciliteert Vegitalian ook in bedrijfscatering, hospitality services, en zakelijke meetings.

Ambities
Rotterdam is de volgende stad waar het plantbased-concept neergezet gaat worden. Maar er zit meer in de ambitieuze koker. Vegitalian wil de grens over. Als eerste wil de formule zich in de nabije toekomst in Duitsland gaan settelen. “De markt bij onze Oosterburen lijkt op die in Nederland. Geografisch gezien is dit dus de meest logische stap om ons in het buitenland te vestigen”, aldus Van Den Bersselaar.

Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.