Onderweg

Horeca

Effe Lekker opent locatie in Barneveld als fullserviceconcept

BARNEVELD - “Het moet meer zijn dan enkel een tankstation. Hier kun je tanken, autowassen, uitgebreid eten en lekker zitten.” Manager tankstations Wichert Hein van Dijk weet wat hij wil en wie hem daar het beste bij kan helpen. Het nieuwe tankstation in Barneveld biedt het allemaal met het nieuwe concept Effe Lekker.

Het Esso-tankstation in Barneveld is onderdeel van het netwerk van brandstoffen- en olieleverancier Den Hartog uit Groot Ammers. Het bedrijf heeft zo’n 20 tankstations met de merken Esso en het eigen merk GT24 op verschillende plaatsen in het land.

Effe Lekker
Vorig jaar september opende Effe Lekker zijn deuren in Krimpen aan den IJssel. Het is het nieuwe tankshopconcept in het netwerk van Carfood Motorbrandstoffen, dat onderdeel is van Den Hartog. Hier kunnen klanten terecht voor een verse kop koffie, diverse zoetigheden, broodjes en andere lekkernijen. Tussen de weilanden en de bouwplaatsen voor een nieuwbouwwijk in Barneveld opende begin februari de tweede Effe Lekker-locatie. Hier wordt een fullserviceconcept aangeboden. Van Dijk is manager tankstations en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het tankshopconcept bij deze locatie. Hij legt het verschil tussen de twee locaties uit: “De winkel in Krimpen aan den IJssel heeft een baristaconcept. Daar wordt de shop door één persoon bemand. In Barneveld hebben we andere keuzes gemaakt. Hier ligt meer de focus op eten, voor ontbijt, lunch én diner.” Het concept is opgezet samen met systeemgastronoom Rob Doorn, eigenaar van AB interieurbouw Rik Boogaard en eigenaar van projectmanagementbedrijf Xtensief Jeroen van Hanswijk. “Het station in Barneveld is volledig nieuw gebouwd op een plek waar voorheen weiland was. Het is een ideale plek omdat er veel doorgaand verkeer langskomt. Ook wordt er een nieuwe wijk gebouwd, waar we tegen de tijd dat die af is ook veel klandizie van kunnen verwachten.”

Broodje bal
Klanten kunnen kiezen uit een breed assortiment met broodjes, snacks en burgers en deze aan een van de tafels opeten of meenemen. Maar Van Dijk kijkt al naar de toekomst: “Vanaf mei kunnen klanten ook via Foodticket eten bestellen en zelf ophalen. Op een later moment is het ook de bedoeling dat wij gaan bezorgen.
Wel is het van belang dat alles wat we doen, we ook goed doen. We hebben nu een zo volledig mogelijk basisassortiment, van hieruit kunnen we verder uitbreiden en op de details focussen. We kunnen bijvoorbeeld in de zomer een ijscowagen buiten zetten. Dat soort ideeën is interessant om uit te werken.” Van Dijk zegt dat er al verschillende vaste klanten zijn: “Zo zijn er twee scholieren die hier elke ochtend ontbijt halen.” Even later loopt een van die jongeren binnen en vertelt dat hij vandaag een broodje bal neemt. Van Dijk ziet niet per se dat er meer vraag is naar vegetarisch eten of een gezondere hap. “Wanneer klanten de shop binnenkomen, zie je dat ze toch een snelle snack pakken in combinatie met frisdrank, in plaats van een gezondere optie.” Hij geeft als voorbeeld een pilot die werd uitgevoerd met gesneden fruit: “We hebben een aantal weken gesneden fruit proberen te verkopen. Uiteindelijk konden we meer dan de helft aan het einde van de dag weggooien. Klanten waren er niet in geïnteresseerd. Je ziet vaak klanten gehaast binnenkomen. Een tankstation blijft een plek waar klanten snel weer naar buiten willen. Daarom zijn we zo efficiënt mogelijk ingericht. Voor de klanten die enkel een kopje koffie willen om mee te nemen, maar we zijn er ook voor de klanten die hier willen werken op hun laptop. Effe Lekker kan dus op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Effe Lekker tanken, Effe Lekker koffie, Effe Lekker autowassen, het past allemaal!”

Vrijheid
Pratend over de ideeën en plannen voor de shop wordt het duidelijk dat Van Dijk veel vrijheid heeft met betrekking tot de ontwikkeling van het concept. “Ik vind het bijvoorbeeld onzin om een groot assortiment te hebben van artikelen die minimaal verkocht worden. Dan kies ik ervoor om het aanbod aan te passen. Ik heb een bevoorrechte positie waarin ik veel vrijheid geniet om nieuwe concepten te testen en indien succesvol te implementeren. Tot dusver resulteert het in een mooi, goedlopend tankstation”, aldus Van Dijk. Het tankstation in Deurne staat als eerstvolgende op de agenda voor de verdere uitrol van het Effe Lekker-concept.

 Bron: Out.of.Home Shops

Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.

barneveld-carfood-effe-lekker-barneveld-ab-interieurbouw-12.png
barneveld-carfood-effe-lekker-barneveld-ab-interieurbouw-21.png
barneveld-carfood-effe-lekker-barneveld-ab-interieurbouw-25.png