gvo-230918-002.jpg

Horeca

Gastvrij Rotterdam drukbezocht (1)

ROTTERDAM – De horecabeurs Gastvrij Rotterdam is drukbezocht. Op maandag stonden er rond het middaguur lange rijen bezoekers voor de controle. Binnen was het gezellig druk. Op deze 10e editie zijn meer dan 500 leveranciers in food en non-food aanwezig. Een gedeelte van de beurs is ingericht voor diverse culinaire wedstrijden en demonstraties.

Gerard van Oosbree |

Plantaardig is ook op Gastvrij Rotterdam prominent aanwezig bij de fabrikanten en leveranciers. Wat niet wil zeggen dat het een vleesvrije beurs is. Bij diverse stands werden de aanwezige horecaprofessionals uitgebreid op de hoogte gebracht van allerlei producten. Dag 1 stond ook in het teken van de eerste 100% plantaardige kookwedstrijd. Deze eerste Green Chef’s Hat werd gewonnen door Yornie van Dijk van restaurant Basiliek. Een andere winnaar was Kirsten Abels die werd uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar. Abels is wijnmaakster en directeur van BruisendWijnHUis Domein Holset.

Plantaardig
Beurzen als Gastvrij Rotterdam lenen zich bij uitstek voor ontmoetingen en het delen van informatie. Out.of.Home Shops sprak op maandag met diverse standhouders. Over de sterke aanwezigheid van plantaardig op de beurs wil Freya Hiemstra van ProVeg wel wat zeggen. “Er is veel meer aandacht voor vegan. De producten worden beter. ProVeg is hier ook partner van het Vegan Taste Lab waar we bezoekers kennis laten maken met vegan producten door ze te laten proeven. Horecaondernemers willen in steeds mindere mate nee verkopen aan hun gasten en willen iets plantaardigs op het menu.” Iets waar snackfabrikant Kwekkeboom mee kan helpen met hun groentesnacks. “Ook kleine ondernemers zonder een frituur kunnen onze producten verkopen aan hun gasten”, zegt Arina Abbring. “Onze producten zijn namelijk uitermate geschikt om te bereiden met de airfryer of in de oven.”

gvo-230918-007.jpg

Soep is ook een product dat veel aftrek kan vinden in de horeca. Maar niet alle locaties hebben de mogelijkheid, personeel of kennis in huis om het vers te maken. En soep van poeder is voor Leonard de Vries en Jan Schipper van Meesterlijke Soep geen optie. “Onze soepen zijn ontwikkeld door gerenomeerde chefs en worden ambachtelijk bereid van verse ingrediënten maar dan in het groot”, legt De Vries uit. Deze nieuwe fabrikant laat voor het eerst zijn producten zien en proeven. “Vandaag is onze website live gegaan. We proberen zo veel mogelijk lokaal onze verse producten in te kopen en dan mogen ze best niet helemaal perfect zijn. Ondanks de versheid zijn onze soepen door pasteurisatie toch vier weken houdbaar. Meesterlijke Soep is perfect voor de foodservice.”

gvo-230918-064.jpg

Producent van plantaardige vleesvervangers Vivera is vooral op zoek naar ondernemers uit de kwalitatieve horeca, zegt Desmond Dijkgraaf. “En die hopen we te vinden op deze beurs. Onze producten passen perfect bij dit soort ondernemers. Dit is ook de enige grote beurs waar we met een stand aanwezig zijn.

gvo-230918-015.jpg

Dit is deel 1 van ons bezoek aan Gastvrij Rotterdam. Woensdag komt deel 2 online.

Bron: Out.of.Home Shops