VEGHEL – Hutten food & design heeft er per 1 januari 2026 een zesde eventlocatie bij: Fort Voordorp in Groenekan. Het fort ligt aan de rand van Utrecht en is onderdeel van de Nieuwe Hollandsche Waterlinie (Unesco Werelderfgoed). Naar eigen zeggen biedt dit een onderscheidende setting voor grote en meerdaagse events.
Maarten van Schijndel, manager Commercie bij Hutten food & design: “Het fort biedt capaciteit voor groepen van 30 tot 2.500 personen. Dankzij twee zelfstandige gebouwen kunnen zelfs twee grootschalige events parallel plaatsvinden. Met meerdere subruimtes en 350 eigen parkeerplaatsen is dit een uiterst veelzijdige locatie voor congressen, feesten en meerdaagse programma’s. We zien bovendien kansen in combinaties met de Werkspoorkathedraal: plenaire sessies daar, subsessies op Fort Voordorp. De synergie ligt voor het oprapen.”
Familiebedrijf
Fort Voordorp was in eerste instantie in bezit van de familie Van Denderen, die het historische terrein met veel zorg heeft gerestaureerd. Hutten en de familie Van Denderen hebben recent een huurovereenkomst van zeven jaar getekend. Van Schijndel: “Wij zijn van oorsprong ook een familiebedrijf. Dat merk je in hoe we elkaar begrijpen. Daarnaast hebben we veel ervaring met monumentale panden en weten we hoe je daar een gastvrije bestemming van maakt.”
Hutten-look
De familie Van Denderen zocht zelf contact met Hutten na het horen van de visie van het bedrijf. Het fort dat zich op een eiland bevindt, krijgt de komende jaren langzaamaan de herkenbare Hutten-look, ondersteund door in-house stylingteams.
Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.