Hutten opent Smaaklokaal in Den Bosch

FOTOREPORTAGE DEN BOSCH - Cateraar Hutten heeft donderdag in Den Bosch, onder in de Jheronimustoren, Smaaklokaal Hutten geopend. Burgemeester Ton Rombouts, die de deuren opende, is er blij mee, omdat hiermee wordt onderstreept dat Den Bosch 'AgriFood Capital' is.

Ruth Eppink |

Smaaklokaal Hutten is dé plek voor verse, ambachtelijk bereide en pure gerechten. Gasten kunnen er gemakkelijk en lekker eten, maar dan wel bewuster, verantwoorder en duurzamer. Directeur Bob Hutten: "Het Smaaklokaal is ontstaan vanuit de missie van Hutten om bij te dragen aan een beter, gezonder, comfortabeler, eenvoudiger, leuker en vooral duurzamer leven. We werken continu aan het doorontwikkelen van een ambachtelijke foodservice, waarmee we bijvoorbeeld events, bedrijfscatering en zorgcatering kunnen bedienen. Door met zo’n 30 lokale boeren en tuinders samen te werken, door duurzame veredeling, het gebruik van recepturen met minder zout en suiker en het gebruik van betere vetten zijn we in staat om alle producten uit de snackbar duurzaam te verbeteren. Van grond tot mond."

Huisgemaakt
Negentig procent van de producten bij het Smaaklokaal draagt het label van De Guijt. Dit label is vijf jaar geleden gelanceerd en waarborgt de kwaliteit van duurzaam, gezond en lekker eten. Om het De Guijt-label te mogen dragen, moet een product voldoen aan de strenge ‘De Guijt Norm’. Deze normering is onderverdeeld in vier kernwaarden waarvoor concrete en meetbare criteria zijn opgesteld: gezond bezig, zuinig op onze wereld, diervriendelijk en huisgemaakt.

Maaltijden
Het Smaaklokaal is dagelijks geopend van 10 tot 22 uur. De ruimte telt 200 vierkante meter en wordt dagelijks bestierd door twee tot vier medewerkers, afhankelijk van de drukte. In de directe omgeving zitten dagelijks veel wonenden, werkenden en studenten, zegt Erik Habraken, manager foodservice bij Hutten. “Bijna alle hogescholen zitten in de directe omgeving. We zijn al een weekend open geweest en verkochten bijzonder veel maaltijden.” Het Smaaklokaal wordt in eigen beheer gerund, maar franchising sluit Hutten niet uit. “Dat behoort tot de mogelijkheden”, aldus Habraken.


Lees meer over het Smaaklokaal en de vele andere plannen van Hutten in de buitenshuismarkt in de nieuwste editie van Out.of.Home Shops. Geen abonnement? Vraag er hier een aan.

Bron: Out.of.Home Shops

1_site_resized_site.jpg