Onderweg

Horeca

King Kumpir wordt Potaé

AMSTERDAM - Kumpirketen King Kumpir is na haar rebranding getransformeerd tot het nieuwe, meer toegankelijke concept Potaé. Inhoudelijk is er aan het concept van de fastcasualformule niets veranderd. De vertrouwde gerechten, en dus ook de bestseller ‘King Kumpir’, staan nog steeds op de menukaart. Wel zijn de restaurants voorzien van een nieuwe look and feel.

Yentl Bocxe Strik  |

Het nieuwe uiterlijk van de formule zet de focus op duurzaam ondernemen meer kracht bij. Zo zijn alle verpakkingen gemaakt van gerecyclede materialen en is de keten volledig overgestapt op elektrische bezorging. “We streven naar een hoge mate van duurzaamheid, maar het is niet per se ons unique selling point”, zegt eigenaar Ugur Catbas tegen Out.of.Home Shops . “Wat ons bedrijf uniek maakt is dat die heerlijke aardappels worden klaargemaakt waar je bij staat, met ingrediënten die je zelf uitkiest. De kumpir is echt maatwerk. Alles wat je eet, kun je zien. Dát is onze sterke kant”, zegt de ondernemer.

Kumpir
De kumpir is een van origine Turks streetfoodgerecht, bestaande uit een basis van gepofte aardappel met daarop verschillende toppings. Potaé gebruikt speciale, grotere, aardappelen met een dikke schil. De aardappelen hebben een bepaald watergehalte wat ze uitermate geschikt maakt voor het poffen in de speciale ovens.
Na het poffen wordt de binnenkant van de aardappels op ambachtelijke wijze geklopt tot puree en vervolgens naar de wensen van de klant gevuld met diverse toppings.

Basis is vegetarisch
Het restaurant biedt veel vegetarische en veganistische opties. “De basis van ons gerecht is vegetarisch, en er zijn veel menukeuzes voor vegetariërs en veganisten. Dit geldt ook voor glutenvrije opties.” De allergenenlijsten zijn overzichtelijk en goed te vinden op de website en in het restaurant. Daarnaast wordt alles ter plekke bereid, dus het is volledig transparant wat er in de aardappels zit.

Groeiplannen en ambitie
Catbas werkt sinds 2012 in het bedrijf van zijn vader, die het bedrijf in 2004 stichtte. Sinds vijf jaar is Catbas de eigenaar van het bedrijf. De ondernemer heeft grote groeiambities voor het familiebedrijf binnen de Randstad. “Voor volgend jaar hebben we vier nieuwe vestigingen op de planning. Ieder kwartaal openen we er eentje. Het plan is om in 2024 acht restaurants te hebben geopend, waarna we een opschaalplan zullen gaan maken.”

Bron: Out.of.Home Shops

Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.

potae1.jpg
potae2.jpg
potae3.jpg