AMERSFOORT - Tijdens de Leermeesterdag 2025 staan concrete, direct toepasbare oplossingen voor duurzame horeca centraal - van verspilling verminderen en circulair werken tot alcoholarme beleving, leren op de werkvloer en een keynote over neurodiversiteit, het benutten van verschillende manieren van denken (zoals bij autisme, ADHD, dyslexie) voor sterkere teams en betere service.
De Leermeesterdag vindt plaats op maandag 3 november 2025 in Leerhotel Het Klooster (MBO Amersfoort) en wordt gezamenlijk georganiseerd door Leerhotel Het Klooster, Horeca & Toerisme College (ROC Midden Nederland), De Horecabond en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Hospitality).
Handvatten
Deze mooie samenwerking tussen onderwijs, branche en bedrijfsleven laat zien hoe duurzame ontwikkeling in de horeca begint bij leren, samen doen en kennis delen.
De horeca verandert snel. Gasten vragen om meer duurzaamheid, verantwoord genieten en inclusieve teams. De Leermeesterdag helpt leermeesters, docenten en ondernemers om daarop in te spelen met inspiratie én praktische handvatten:
• Duurzaamheid in de praktijk: concrete tips voor keuken, bediening en leerbedrijf.
• Planet • Profit • People: maak scherpe keuzes in het Lagerhuis-debat en vertaal ze naar jouw bedrijf of opleiding.
• Inclusiever studenten opleiden: neurodiversiteit & leiderschapsontwikkeling voor een veerkrachtige, duurzame werkvloer.
• Direct toepasbaar: twee ronden hands-on workshops; van grondstof- en proxywines tot alcoholarme met 0.0, gastbeleving en HR.
• Nascholingsactiviteit Leermeester+: perfecte kans om punten te scoren
• Jong talent, duurzaam succes – De Horecabond
• Alcoholvrije foodpairing met proxywines – ZeroZer0.0
Nieuw dit jaar: studenten doen actief mee in het debat én in de workshops. Hun frisse blik en ideeën zorgen voor een waardevolle kruisbestuiving tussen generaties.
Bron: Out.of.Home Shops