gastronomisch.jpg Bert van Manen (teammanager) Tim Hoppe, Tom Lamers en Waldrik Kremer (internationaal jurylid). Foto: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Horeca

Nederland naar finale Global Chefs Challenge

RIMINI – De Nederlandse chefs Tom Lamers en Tim Hoppe hebben in de Europese voorronde in het Italiaanse Rimini goud veroverd. Daarmee hebben ze zich geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge die in 2024 in Singapore worden gehouden. Beide chefs zijn werkzaam bij Michelin-sterrenrestaurant het Koetshuis in Bennekom.

Redactie |

Voor de wedstrijd hadden de 18 Europese teams 2,5 uur de tijd om een voorgerecht en een hoofdgerecht te koken. Heilbot en kalfsvlees waren de verplichte ingrediënten. Het kalfsvlees-gerecht dat Lamers en Hoppe presenteerden is een van de ‘signature-dishes’ van het sterrenrestaurant. De vakjury erkende de Michelin-kwaliteit van het gerecht. “Als je deze op de kaart zet, gooi je hoge ogen bij Michelin”, was een van de opmerkingen in het juryrapport.

Topprestatie
“In november zijn wij uitgenodigd door de Italiaanse chefsvereniging om deel te nemen aan deze wedstrijd en de jongens hebben dit heel snel opgepakt. Ondanks de korte voorbereidingstijd hebben zij een topprestatie neergezet en ik heb er alle vertrouwen in dat zij volgend jaar in Singapore hogen ogen gaan gooien”, zegt teammanager Bert van Manen.

Het enige Nederlandse jurylid in het wedstrijdcircuit van Worldchefs, Waldrik Kremer, roemt de Nederlandse bijdrage. “Deze gouden medaille geeft maar weer aan dat Nederland bij de hogere regionen van het wedstrijdkoken hoort, na een mooie prestatie van het team in Luxemburg in november geeft deze kwalificatie aan dat wij echt mee doen in de top.”

De wedstrijden in de Global Chefs Challenge worden georganiseerd door de World Association of Chefs Societies. Voor Nederland is het Gastronomisch Gilde aangesloten bij de association.

Bron: Out.of.Home Shops