Catering

Hutten opent horecalocaties Amphia ziekenhuis

BREDA – Hutten heeft er een nieuwe locatie bij. In ziekenhuis Amphia in Breda opende de cateraar eind november restaurant de Markt, espressobar de Molen, een winkel en koffiepunt de Kiosk. De samenwerking tussen Hutten en Amphia is voor minimaal tien jaar om het partnership verder uit te bouwen en te intensiveren.

Lisa van der Linden |

“Een mooie samenwerking op een prachtige locatie waar we echt kunnen toevoegen met onze vitaliteitspropositie”, vertelt Jan Loeff, directeur Food Care bij Hutten.  “Vier jaar geleden ontmoette ik Eric Habraken van Hutten, nu commercieel manager van De Verspillingsfabriek, Yvette van Laanen, manager productgroep Hotel en Catering bij Amphia. Dat was tijdens een workshop,” vervolgt Loeff. “Niet lang daarna heb ik kennisgemaakt. De Verspillingsfabriek ging als eerste een samenwerking aan met Amphia. Sinds vorig jaar kunnen zowel patiënten als gasten en medewerkers van het ziekenhuis kiezen voor soep uit de fabriek. Halverwege 2019 volgde de gunning aan Hutten voor het exploiteren van de horecaoutlets, inclusief winkel, op de nieuwe locatie. We kregen onze ruimtes casco opgeleverd en hebben samen met Amphia naar beider tevredenheid de verschillende outlets ingericht. Zowel Amphia als Hutten zijn trots op het uiteindelijke resultaat.” Van Laanen beaamt dit: “We zijn zeker trots op de nauwe en plezierige samenwerking tussen Amphia en Hutten. De organisaties passen buitengewoon goed bij elkaar. Het gedachtegoed van Hutten sluit nauw aan bij de visie van Amphia: samen gezonder, wel op een lekkere manier, met het individu in de regie en keuze in de w’s: wat eet je, waar eet je, wanneer eet je, waarom eet je (want soms is ongezond troosteten ook heel fijn) en met wie.”

Vers
Restaurant de Markt is voor zowel bezoekers als medewerkers toegankelijk en is centraal gelegen waar van alles te koop is. Dagelijks staat het team van Hutten klaar voor een gastvrije ontvangst en een verse bereiding ter plekke. Loeff: “Hutten en Amphia hebben een gedeelde ambitie als het gaat om gezondheid en duurzaamheid. We willen bijdragen aan vitale medewerkers en gasten. Wij werken zoveel mogelijk met verse en onbewerkte ingrediënten en serveren onder andere een uitgebreid assortiment aan verse salades. Men kan er terecht voor een vers ontbijtje, smakelijke lunch en een heerlijke avondmaaltijd. En uiteraard tussendoor voor een verse kop koffie of thee met iets lekkers uit onze eigen zorgbakkerij. In de Molen komen een espressobar en winkel samen. De naam is een knipoog naar het adres van Amphia aan de Molengracht en de koffiemolen die verse bonen maalt. Je kunt er onder andere de duurzame, biologische koffie van We Colombian Coffee krijgen, het huismerk van Hutten. In de Molen bevindt zich ook de winkel met een mooi assortiment aan cadeauartikelen, uiterlijke verzorging en een uitgebreid grab ’n go assortiment: verpakte sandwiches, salades, broodjes, snackgroenten en verse sappen. Tot slot is er de Kiosk, het koffiepunt direct naast de hoofdentree. Naast koffie zijn ook daar kleine versnaperingen te krijgen uit onze bakkerij.”

Bron: Out.of.Home Shops

img_2852_bew.jpg