ANTWERPEN - Thalys werkt sinds kort samen met Christer Elfving, een beroemde Zweedse chef. Voor reizigers worden er nieuwe gerechten gecreeërd.
De menu's worden door Christer Elfving (bekend van zijn restaurant Absoluut Zweeds in Antwerpen) met biologische seizoensproducten afkomstig uit de landen die de Thalys doorkruist, bereid. Dit meldt Reisgraag.nl. Er is ook gekozen om zoveel mogelijk het gebruik van rood vlees te beperken en om gecertificeerde duurzame vis te serveren.
Scandinavisch
De lokale producten worden gecombineerd met de Scandinavische keuken. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van rauwe en gemarineerde verse producten. Dit is ook ideaal voor de Thalys aangezien de gerechten vaak koud geserveerd kunnen worden, aldus Reisgraag.nl. De gerechten worden 's middags en 's avonds aan boord van de Thalys geserveerd. Dit wordt gedaan in de Comfort 1 klasse waarbij een maaltijd is inbegrepen bij de ticketprijs.
Bron: Reisgraag.nl