Catering

Tweederde neemt eigen boterham mee naar werk

AMSTERDAM – Tweederde van de Nederlanders neemt zelf boterhammen mee naar het werk voor de lunch. Een derde is niet tevreden over de lunch op de werkvloer.

Willem-Paul de Mooij |

Cateraar Eurest gaf onderzoeksbureau Multiscope opdracht tot dit onderzoek onder ruim duizend Nederlanders. Een derde is niet tevreden over de lunch op de werkvloer. Belangrijkste reden is een gemis van een bedrijfsrestaurant of een gezamenlijke lunchtafel. Ook zou men meer keuzemogelijkheden willen tijdens de middagpauze.

Zelf meenemen
In veel bedrijven zijn werknemers op zichzelf aangewezen voor het verzorgen van de lunch. Het merendeel (65 procent) neemt dan ook zelfgesmeerde boterhammen mee voor de middagmaaltijd. Slechts een op de vijf Nederlanders eet aan een gezamenlijke lunchtafel of in de bedrijfsrestaurant.

Alleen lunchen
Even een gezellig praatje tijdens de middagpauze gaat 39 procent van de werknemers uit de weg; zij lunchen het liefst alleen. Bijna 15 procent van de ondervraagden luncht altijd buiten kantoor, waarvan meer dan de helft thuis een hapje eet.

Regionale verschillen
Utrechters zijn het minst tevreden over de middagmaaltijd. Dit ligt met name aan het ontbreken van een gezamenlijke lunchtafel en beperkte keuzemogelijkheden. In Zeeland zijn werknemers daarentegen niet bij de lunchtafel weg te slaan. Volgens het overgrote merendeel (94 procent) is de lunch prima zoals die nu wordt geserveerd. In Limburg werken de meeste einzelgängers. Ruim de helft luncht het liefst alleen.

Bron: Out.of.Home Shops

broodtrommel-a840x630.jpg