Catering

Appèl stimuleert gasten meer vegan te eten

’S-HERTOGENBOSCH- Cateraar Appèl introduceert ‘Plant Power’: een nieuw foodconcept dat gasten inspireert om niet altijd vlees of vis te eten. Dit concept is onderdeel van een aantal initiatieven die de cateraar neemt om het assortiment te verduurzamen. 

Lisa van der Linden |

Cecile Theunissen, Mvo manager bij Appèl: “Eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 procent van onze milieubelasting. Door vegetarische en plantaardige voeding te stimuleren in onze restaurants leveren we als cateraar onze grootste bijdrage aan de wereld. Het grootste verschil kun je maken door minder vlees, vis of andere dierlijke producten te eten.”

Speciaal voor deze inspiratieweek heeft Appèl een aantal nieuwe gerechten ontwikkeld, zoals kleurrijke groentebroodjes met scrambled tofu (Ti Ta Tofu), vegan flammkuchen, toast met groentespread en bospaddenstoelen en een heerlijke zeewiersalade. “Gasten reageren positief. We merken dat sommige gasten plantaardig eten vaak met ‘niet lekker’ associëren. Door enthousiaste uitleg van onze medewerkers en een speciale proeftafel waren ook zij overtuigd, ze vonden het heerlijk en voor herhaling vatbaar”,  aldus Theunissen. “Plant Power is onderdeel van een aantal stappen die wij nemen om ons aanbod te verduurzamen. Zo zijn wij gestopt met het inkopen van plastic rietjes, introduceren we binnenkort een duurzame koffiebeker, verduurzamen we ons verpakkingsmateriaal en disposables en starten we zeer binnenkort een samenwerking om voedselverspilling te voorkomen”, aldus Cecile. 

Bron: Out.of.Home Shops

ti-ta-tofu_inspiratieweek.jpg