Domino’s belegt pizza’s nu ook met vegakip en -shoarma

GORINCHEM – Domino’s heeft drie nieuwe vegetarische pizza’s aan het menu toegevoegd: veggi pesto pollo, veggi chicken tropicana en veggi shoarma, waarvan de tweede ook als veganoptie beschikbaar is.

De pizzeriaketen breidt daarmee het vegetarische assortiment verder uit. Vegetarische pizza is tot nu toe een succes gebleken. Uit eigen onderzoek laat Domino’s weten dat ruim één op de vijf bestellingen een vegetarische pizza bevat. Zo’n 4 miljoen vegetarische Domino’s pizza’s bereikte in 2019 de consument, tegenover 1,9 miljoen in 2016.

“Deze pizza’s zijn echt een aanvulling op ons menu” vindt Tyla Robinson, chef Domino’s. “We willen namelijk voor iedereen lekkere pizza’s maken, welke voorkeuren je ook hebt. Daarom zijn de vegetarische kip en shoarma 100 procent vrij van ingrediënten van dierlijke oorsprong en kunnen daarom ook als los ingrediënt worden toegevoegd op de vier vegan pizza’s die al op het menu staan. Goed nieuws voor veganisten dus!”

Week Zonder Vlees
De introductie van nieuwe smaken valt samen met het partnerschap van de Week Zonder Vlees, die op 9 maart van start gaat. Vorig jaar vond de eerste editie plaats van het jaarlijkse evenement. Consumenten kunnen zich aanmelden op weekzondervlees.nl en de uitdaging aangaan om een week vegetarisch eten. Initiatiefnemer Isabel Boerdam: “Steeds meer mensen beschouwen een flexitarisch eetpatroon als de nieuwe standaard in Nederland. Als we dat voor elkaar krijgen, leveren we al een essentiële bijdrage aan onze klimaatdoelstellingen.” Andere partners van de derde editie worden op 21 januari officieel bekend gemaakt.

Bron: Out.of.Home Shops