Horeca

Eerste Sugo To Go & Delivery in Nederland

ROTTERDAM - De verse biologische pizza’s van Sugo zijn nu ook mee te nemen in Rotterdam. Het eerste to go-filiaal bevindt zich aan het Prins Alexanderplein. De founders van Sugo, Herman Hell en Hugo Kruijssen, willen hiermee collega-ondernemers tegemoetkomen die het lastig hebben in deze coronatijden. Sugo to go & delivery leidt volgens hen namelijk tot meer traffic en omzet.

Sugo opende in 2014 zijn eerste vestiging, eveneens in de havenstad aan de Maas. De karakteristieke stukken pizza al taglio, die vierkant aan de consument geleverd worden, sloegen al snel aan. Inmiddels is Sugo uitgegroeid tot een keten met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Centrale keuken
Wat het concept zo aantrekkelijk maakt voor ondernemers is dat de pizzabodems weliswaar een lange bereidingstijd - ongeveer 72 uur kennen, maar vervolgens vanuit een centrale keuken door Sugo worden geleverd. Daar worden de bodems bereid van tarwe, spelt en soja. Zo hoeft de ondernemer de verse bodems alleen van vegetarische toppings te voorzien, zoals buffelmozzarella, truffelsalami en Kalamata-olijven.

Pionier
Dit concept is eenvoudig uit te breiden naar een to go-formule, zo vertelt Hell: “In deze moeilijke tijden willen we andere horecaondernemers helpen en stimuleren om te blijven innoveren. Vanuit deze gedachte is Sugo to go & delivery ontstaan. Een horecaondernemer die een deel van de keuken niet gebruikt, kan dit implementeren. Alles wat je verkoopt aan je gasten is een win.” De eerste ondernemer die op het voorstel van Sugo ingaat, is Marco Bunk, eigenaar van Wilskracht Eten & Drinken en woordvoerder Koninklijke Horeca Nederland Rotterdam. Zijn vestiging vlakbij het vernieuwde station Rotterdam Alexander moet forensen, omwonenden en kantoormedewerkers gaan voorzien van de vierkante biologische pizzastukken.

Dit artikel verscheen eerder in de papieren editie van Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.

sugo-to-go.jpg