Catering

ISS meet CO2-uitstoot voeding

DE MEERN - ISS Facility Services meet vanaf nu de CO2-uitstoot van producten die worden verkocht op ruim honderd eigen cateringlocaties. ISS is daarmee de eerste cateraar die de CO2-uitstoot van food & beverage op al haar locaties in kaart brengt.

Marleen Veldhuijzen |

Om deze metingen te kunnen uitvoeren, werkt ISS de komende drie jaar samen met het in foodservices gespecialiseerde bureau Foodstep. Foodstep heeft een nulmeting uitgevoerd als uitgangspunt voor de door ISS opgestelde gezondheids- en duurzaamheidsdoelstellingen. ISS wil per 1 januari 2021 een CO2- reductie van 50 procent realiseren en een suiker- en vetreductie van 25 procent. Ook moet de helft van het assortiment tegen die tijd uit plantaardige producten bestaan. Om de CO2-uitstoot, gezondheid en duurzaamheid van het assortiment te bepalen, maakt Foodstep via de Monitor Gezonder Eten & Drinken gebruik van de inkoopdata van de cateringlocaties.

De CO2-uitstoot wordt per producttype, bijvoorbeeld ‘chips’ of ‘rundergehakt’, berekend aan de hand van beschikbare CO2- emissiedata uit verschillende databases. Hoe gezond het assortiment is, wordt bepaald aan de hand van de meest recente richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Daarbij kijkt men naar de verhouding tussen gezonde en ongezonde producten in het assortiment en de voedingswaarden, zoals eiwitten, suiker, vet en zout.

Bron: Out.of.Home Shops

issco2uitstoot.jpg