Horeca

TheFork: ‘Stijgende lijn in het aantal reserveringen’

AMSTERDAM – Reserveringsplatform TheFork constateert een stijgende lijn in het aantal reserveringen ten opzichte van vorig jaar na de opening van de terrassen op 28 april. 57 procent van de bezoekers reserveert minstens 24 uur van tevoren een plek op het terras.

Vanaf vandaag zijn terrassen geopend van 06:00 tot 20:00 uur. Ondertussen is bijna de helft van de restaurants weer open om klanten te ontvangen. Nu het weer mogelijk is om de terrassen te bezoeken, maken Nederlanders meer gebruik van het reserveringssysteem om een tafel te verzekeren. Een opvallende verandering is de stijging in reserveringen voor lunch. Terwijl vóór de coronacrisis slechts 7 procent een tafel reserveerde, is dat nu 80 procent. Wat niet is veranderd ten opzichte van de per-corona periode (in april, mei 2019) is dat meer dan de helft van de boekingen wordt gemaakt in restaurants waar de gemiddelde prijs van het menu tussen 30 en 40 euro ligt.

No-shows

Joyce Teune, country manager bij TheFork, is enthousiast over de cijfers maar benoemt ook het gevaar van reserveren: “Een van de risico's van de heropening is dat restaurants te maken krijgen met no-shows. Gasten boeken misschien meerdere locaties om zeker te zijn van een plekje. Zij annuleren niet de reservering van de locaties waar ze niet komen opdagen. Restaurants hebben het nu al moeilijk om zich te herstellen en wij staan aan hun kant om dit fenomeen te bestrijden.” TheFork probeert no-shows tegen te gaan door herinneringsberichten te sturen. Daarnaast kunnen boekingen ook met één klik geannuleerd worden.

Bron: Out.of.Home Shops

afgeladen-terras-leiden.jpg