Catering

Vitam leidt soepkoks op

SCHIJNDEL - Cateraar Vitam neemt verse soep op in haar aanbod. Om op alle locaties kwalitatief goede soep te garanderen, worden medewerkers opgeleid met de training ‘Vakspecialist Verse Soep’. Zo’n 70 van hen hebben die cursus nu afgerond.

Vitam wil creativiteit en ondernemerschap op locatie stimuleren bij het personeel. Op de training leren medewerkers over alles wat komt kijken bij het maken van verse soep. In groepjes van twintig worden ze in sessies van drie uur onderwezen. Docenten zijn afkomstig uit de groep Vitam’s Food Pioneers, ervaren chefs in dienst van Vitam.

Masterchef
De lesopbouw lijkt volgens Vitam een beetje op Masterchef, het kookprogramma dat in verschillende landen is uitgerold. Na een uitgebreide instructie gaan kandidaten zelf aan de slag en doorlopen daarbij het proces van begin tot eind. Ze selecteren en wegen de ingrediënten, berekenen de juiste prijs, koken de soep en presenteren die. Tijdens de training is het de bedoeling dat de koks experimenteren met smaken en ingrediënten. Ze moeten blijven proeven en zo een smaakvolle soep zien te serveren. Voedselverspilling tegengaan wordt daarbij meegenomen.

Leerroute
De training is volgens Vitam een voorbeeld van de mogelijkheden die cateringpersoneel krijgt om in te spelen op wensen en behoeftes van gasten. Het is niet de enige leerroute die Vitam aan medewerkers aanbiedt. Naast het programma voor verse soep heeft Vitam een online leerplatform genaamd V’Academy. Samen met het Koning Willem I College in Den Bosch heeft Vitam daarnaast een eigen koksopleiding ontwikkeld, waarin gevarieerd en seizoensgebonden koken centraal staat en de focus ligt op creativiteit, gezondheid en duurzaamheid. Het Koning Willem I College werkte ook mee aan het lesprogramma van Vakspecialist Verse Soep.

 

vitam-soep.jpg