Catering

Vitam verduurzaamt met behulp van CO2-meter

’S HERTOGENBOSCH – Vitam gaat met behulp van een tool haar assortiment verder verduurzamen. De tool van Fooditis met de naam BrightGreen berekent per ingrediënt wat de CO2-impact is, en zet dat om in een dashboard waarop direct te zien is waar ruimte voor verbetering ligt. De tool geeft ook inzicht in voedingswaarde en eiwitverdeling, hetgeen helpt bij de versnelling van de eiwittransitie.

Renée Salome |

Vitam is een van de eerste gebruikers van de CO2-impact tool en verwacht direct een daling van de CO2-impact op het dashboard te kunnen zien na meer lokaal, plantaardig en seizoensgebonden in te kopen. De cateraar verwacht echter niet alleen op inkoopniveau haar CO2-uitstoot te beperken; gasten van Vitam worden met behulp van de tool gestimuleerd tot het maken van duurzame keuzes en het geeft opdrachtgevers meer uitleg over overwegingen in het proces.

Respect voor mens, dier en milieu
Jørgen Vestjens, coo van Vitam, vindt het fijn deze rollen te kunnen vervullen: “Wij willen onze gasten verleiden tot een gezonde levensstijl met lekker eten en drinken. Met respect voor mens, dier en milieu. Daar hoort ook bij dat we kritisch zijn op onze eigen impact. We willen onze CO2-uitstoot drastisch verlagen en geloven dat deze tool ons hierbij gaat helpen. We hebben een belangrijke rol naar gasten toe. Door enerzijds te inspireren en anderzijds te informeren willen we ook hen bewust maken van de impact die iedere keuze heeft.”

Bron: Out.of.Home Shops

brightgreen.png