HAARLEM – Op International Tea Day, 21 mei, kondigt Simon Lévelt aan een volledig biologisch koffie- en theeassortiment te hebben. Het bedrijf streefde al een tijdje naar dit doel.
Het koffieassortiment was al volledig biologisch sinds 2024 en nu in mei 2025 ook het theeassortiment. “Onze reis naar een biologisch assortiment begon al decennia geleden met een overtuiging: dat de mooiste koffie en thee niet alleen heerlijk moeten smaken, maar ook eerlijk moeten zijn voor de mensen die het verbouwen en voor de wereld waarin het groeit,” zegt Bert Jongsma, directeur bij Simon Lévelt.
Jarenlange intensieve samenwerking
Het theeassortiment van de koffie- en theespecialist bestaat uit meer dan 150 soorten. De transitie naar 100% biologisch was mede hierdoor een uitdaging, maar ook vanwege de complexe samenstellingen van de theemelanges en de hoge eisen aan smaakbeleving. Dat het nu wel gelukt is, is volgens Simon Lévelt het resultaat van jarenlange intensieve samenwerking met theeboeren wereldwijd. Het bedrijf werkt rechtstreeks samen met plantages en stimuleert theepartners al sinds de jaren tachtig om de overstap naar biologische teelt te maken.
Duurzame koers
International Tea Day is een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de herkomst van thee en mensen achter dit product. De koffie- en theespecialist ziet dit als een krachtig moment om hun duurzame koers te onderstrepen. Simon Lévelt wil meer dan alleen kwaliteit; de producten moeten staan voor zorg voor de mens achter het product en een productie in balans met de natuur.
Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops