Restaurant-EVE-Paleisstraat---fotograaf-Marco-de-Swart-3.jfif Saman Mohammadi (links) en Erik van Loo voor EVE met links Paleis Noordeinde. Foto: Marco de Swart

Sterrenchef Erik van Loo brengt verfijnde gastronomie naar hartje Den Haag

Tegenover Paleis Noordeinde opent medio januari 2026 EVE Paleisstraat by Erik van Loo. Het restaurant vormt een samenwerking tussen de Rotterdamse sterrenchef Van Loo en RE:BORN, de duurzame ontwikkelaar achter onder meer De Pier en EVE Scheveningen.

Redactie |

Erik van Loo, patron cuisinier van het met twee Michelinsterren bekroonde Parkheuvel, wordt het culinaire gezicht van het nieuwe restaurant. In het iconische pand tegenover het paleis wil hij zijn Franse signatuurkeuken vertalen naar een intieme, toegankelijke beleving.
“Ik zie EVE Paleisstraat als een unieke kans om mijn passie voor verfijnde gastronomie te combineren met een historische setting”, zegt Van Loo. “Het is een plek waar vakmanschap en beleving samenkomen.”

Fine dining
Met EVE Paleisstraat wil Van Loo topgastronomie toegankelijker maken. Het restaurant wordt een all-day-destination: van koffie met patisserie tot een uitgebreid meer­gangenmenu. “Goede gastronomie hoeft niet afstandelijk of onbetaalbaar te zijn. Zo kan iedereen, op elk moment, genieten van topkwaliteit”, aldus de chef.

Boutique concept
Het restaurant maakt deel uit van ADAM+EVE, het nieuwe boutique hospitalityconcept van RE:BORN. Het concept richt zich op het nieuw leven inblazen van iconische panden, waarin erfgoed, modern comfort en toegankelijk design samengaan. Heritage, harmony en humanity vormen daarbij de drie kernwaarden.

Ambitie
“Met ADAM+EVE brengen we niet alleen iconische panden tot leven, maar ook een toegankelijke culinaire beleving op het hoogste niveau”, zegt Saman Mohammadi, ceo van RE:BORN. Volgens hem past de samenwerking met Van Loo bij de ambitie om Den Haag een hospitalityconcept te bieden dat aantrekkelijk is voor zowel inwoners als internationale bezoekers.

Bron: Out.of.Home Shops