_DSC4863.jpg Chef-kok Dick Middelweerd met het worstenbrrodje teriyaki dat hij voor Shell bedacht.

Horeca

Sterrenchef lanceert Week van het worstenbroodje

UTRECHT – Van 6 tot en met 13 februari is het de week van het worstenbroodje. De week is een initiatief van twee-sterrenchef Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre. Niet geheel toevallig valt dit gelijk met carnaval. Zowel het worstenbroodje als carnaval zijn typisch iets voor Brabant.

Redactie |

Middelweerd is al langer fan van het worstenbroodje. In zijn restaurant werden gasten jarenlang verwelkomt met deze lekkernij. In het kookboek dat hij maakte samen met Brabander Guus Meeuwis staan diverse recepturen voor worstenbroodjes. Als laatste wapenfeit is Middelweerd’s worstenbroodje teriyaki een van de gerechten die hij ontwikkelde voor een actie in de Shell cafe-stations. Hierover zei hij bij de presentatie: “Als twee-sterrenchef, omarm ik de kans om onze passie voor smaak te delen met de wereld. Samen brengen we onder andere het vertrouwde Brabantse worstenbrood naar nieuwe hoogten, met een verrassende Japanse twist. Een smaakvolle reis die de zintuigen verbindt en de gastronomie tot ver buiten de keuken van De Treeswijkhoeve laat prikkelen.”

Het Brabantse worstenbroodje is sinds 2016 officieel opgenomen in de Nederlandse lijst van waardevol en uniek immaterieel erfgoed. Middelweerd nodigt andere chefs, bakkers, speciaalzaken en worstenbrood-liefhebbers mee te doen aan de feestelijke aangelegenheid. “Laten we het worstenbroodje tijdens die week eren en laat daarbij je creativiteit de vrije loop. Deel jouw culinaire uitspattingen en gebruik daarbij #weekvanhetworstenbroodje op je social media”, is de oproep van de chef-kok.

Bron: Out.of.Home Shops