SVH-en-VANG-Buitenshuis-werken-samen-aan-duurzame-horeca.jpg v.l.n.r Jennifer van Dijk (VANG Buitenshuis), Ricardo Eshuis (SVH) en Johanna Minnaard (VANG Buitenshuis)

Horeca

SVH en VANG Buitenshuis gaan horeca helpen met duurzaamheid

ZOETERMEER – Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis gaan samen met Stichting Horeca Opleidingen (SHO) werken aan een online training voor duurzame horeca. In de training, die kan worden afgesloten met een examen voor een SVH-certificaat, krijgen horeca-ondernemers concrete voorbeelden en kennis aangereikt om hun bedrijf duurzamer te maken.

Redactie | 20 januari 2023 09:46

VANG Buitenshuis is een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. VANG staat voor ‘van afval naar grondstof’. In het programma van het orgaan worden diverse sectoren, waaronder de horeca, geholpen om restafval te verminderen. Vorig jaar deed VANG Buitenshuis onderzoek naar duurzame bedrijfsvoering in de horeca en catering. "Uit het onderzoek kwam naar voren dat vooral de grote middengroep in de horeca weet dat ze met duurzaamheid aan de slag moeten, maar ze weten vaak niet hoe. Binnen ons programma is er veel kennis over anders inkopen, voorkomen van voedselverspilling en beter en meer afval scheiden. Door deze kennis via een e-learning met examen aan te bieden, helpen we ondernemers om hun medewerkers mee te nemen in deze veranderingen", zegt programmamanager van VANG Buitenshuis Jennifer van Dijk.

Ricardo Eshuis, directeur van SVH vult aan: "In een sector waarin veel eten wordt weggegooid en waar veel energie wordt verbruikt, is veel resultaat te behalen. Daarom is het goed dat we samen met VANG Buitenshuis werken aan een e-learning met kant-en-klare oplossingen. In de e-learning ‘Duurzame horeca’ brengen we noodzakelijke en actuele kennis bij elkaar. Ook komt duidelijk naar voren hoe je medewerkers kunt motiveren en hoe je een bestaand bedrijfsconcept kunt verduurzamen. Hoe je zelfs kosten kunt besparen door duurzaam te werken."

SHO werk als opleider mee aan het ontwikkelen van de online opleiding. Vanaf mei zal de training daar worden aangeboden.

Bron: Out.of.Home Shops