aanvullend beeld campagne.jpg SVO-campagne: 'Al honderd jaar bezig met de toekomst.'

SVO viert honderd jaar met campagne

AMSTERDAM - In een tijd waarin Nederland kampt met personeelstekorten in de foodbranche en de roep om duurzaam, gezond en innovatief voedsel toeneemt, viert SVO vakopleider food haar honderdjarig bestaan. Daarmee is SVO een van de oudste gespecialiseerde vakopleiders in het land.

Redactie |

De organisatie grijpt het jubileumjaar aan om aandacht te vragen voor de maatschappelijke waarde van goed vakonderwijs, en voor de vakmensen die elke dag het verschil maken in supermarkten, horeca, foodservice, industrie en versspeciaalzaken.

Professionaliteit
“De toekomst van eten begint in het klaslokaal,” stelt Roeland Buijsse, voorzitter van het College van Bestuur van SVO. “De uitdagingen rond voedselzekerheid, duurzaamheid en gezondheid vragen om vakmensen die weten wat ze doen. Op de werkvloer, achter de toonbank en in de keuken.”

Honderd jaar bezig met de toekomst
Begonnen in 1926 als de SlagersVakOpleiding, groeide de SVO de afgelopen eeuw uit tot dé vakopleider in de wereld van eten en drinken. Jaarlijks leidt SVO ruim tweeduizend studenten op voor functies in slagerijen, viswinkels, supermarkten, versindustrie en horeca- en foodservicebedrijven. Om die reden bezocht afgelopen januari Hare Majesteit Koningin Máxima nog de onderwijslocatie van SVO in Houten.

Lees verder onder de foto ↓

maxima 4.jpg

Campagne
Het studiejaar 2025-2026 staat in het teken van honderd jaar vakmanschap en vooruitkijken. Onder het credo ‘Al 100 jaar bezig met de toekomst’ lanceert SVO een campagne waarin duo’s van huidige docenten en (oud)studenten geportretteerd zijn. Daarmee wil SVO de relevantie van hun opleiding binnen de gehele foodbranche tonen. De handdruk tussen de docent aan de ene kant en de student aan de andere symboliseert de persoonlijke en studentgerichte aanpak, gebaseerd op vertrouwen.

Landelijke Food Expedities
Gedurende het schooljaar organiseert SVO vijf regionale jubileumevents op eigen locaties, onder de noemer SVO Food Expedities. Hier ontmoeten studenten, alumni, (oud)docenten, leerbedrijven en partners elkaar om ervaringen te delen en de toekomst van het vak te verkennen. De afsluiter is het landelijke Food Expeditie Festival op 7 mei 2026 in Houten, met sprekers, workshops, amusement en ruimte voor jong talent.

Bron: Out.of.Home Shops