O FENIX VERMAAT 01 - credits Sophia van den Hoek.jpg Foto: Sophia van den Hoek

Vermaat is horecapartner van Fenix

IJSSELSTEIN/ROTTERDAM - Vermaat Groep, specialist in horeca op maat, is de horecapartner van Fenix, het nieuwe kunstmuseum over migratie in Rotterdam.

Redactie |

In de gerestaureerde historische havenloods uit 1923 ontwikkelt Vermaat drie bijzondere horecaconcepten die de verhalen van migratie weerspiegelen.

Drager van migratieverhalen
De samenwerking tussen Fenix en Vermaat richt zich op het neerzetten van hoogwaardige horeca als drager van migratieverhalen. Als horecapartner van Fenix vertaalt Vermaat deze essentie naar verschillende horecapunten binnen het museum, onder andere in samenwerking met gerenommeerd Michelin-sterren restauranteigenaar en chef Maksut Aşkar uit Istanbul. Aşkar zal onder andere de Anatolische keuken leiden van het museumcafé en de bakkerij zal vers brood en delicatessen uit de Anatolische traditie hebben.

VERMAAT FENIX Maksut Askar 02.jpg Michelin-sterren restauranteigenaar en chef Maksut Aşkar

O Anatolian cafe & bakery
Gevestigd in het atrium van Fenix en toegankelijk voor alle bezoekers, vormt het hart van deze samenwerking. Met ‘O’ introduceert Aşkar zijn eigentijdse Anatolische keuken in Nederland. De kaart is geïnspireerd op streetfood en familierecepten die generaties lang zijn doorgegeven in Anatolië, een regio op het kruispunt van Centraal-Azië, de Balkan en het Midden-Oosten, van waaruit veel Turkse migranten naar Nederland zijn gekomen. Gasten kunnen hier terecht voor ambachtelijk brood to-go en gerechten die verhalen vertellen over afkomst, cultuur en verbinding.

VERMAAT FENIX Granucci Gelato.jpeg IJssalon Granucci

IJssalon Granucci
Het ijs bij Fenix komt van een familie die al bijna een eeuw lang ijs maakt, de Granucci’s. In 1929 vertrekken de Italiaanse Luigi en Anna Granucci uit het bergachtige Toscane naar Nederland. Ze komen om ijs te verkopen. Een ambacht dat via hun zoon Edi aan de kleindochters Didi en Gioia is doorgegeven. De zussen werken nog steeds volgens de basis van nonno Luigi. Altijd met goede ingrediënten: hazelnoten uit Piemonte, aardbeien uit Nederland, mango’s uit India, citroenen uit Sicilië.

Jelmar van der Wel, zakelijk directeur Fenix: "We zijn enorm trots dat we ook met gastronomie verhalen over migratie vertellen in Fenix. In onze samenwerking met Vermaat hebben we vanaf de tekentafel tot en met de opening het beste in elkaar naar boven gehaald om Fenix als culinaire bestemming op de kaart te zetten."

"We hebben maandenlang samengewerkt aan dit omvangrijke project en wij zijn ongelooflijk trots op ons partnership met Fenix. Samen ontwikkelen wij hospitality concepten met een persoonlijk verhaal en met bijzondere smaken”, aldus Hendrik Franken, creative director Europe bij Vermaat.

Bron: Out.of.Home Shops