ELBURG - Biologische boer Ko van Twillert, beter bekend als Ko Kalf van het gelijknamige boerenbedrijf, is met zijn biologische producten een onmisbare spil in het tot stand komen van keten Intens Feel good restaurants. Na de al bestaande vestiging in Wezep, is een tweede filiaal in Elburg al in het vizier. “De eerste tien filialen kunnen we zeker aan en gaan er komen.”
Hoe zijn jullie bij het concept Intens feel good restaurants gekomen?
“We gingen op een gegeven moment enkele restaurants beleveren, maar die hebben maar vier of vijf dieren per jaar nodig. Dus hebben we bedacht om zelf een keten op te zetten met biologische producten zonder geur-, kleur- of smaakstoffen, maar die vooral heel erg lekker moeten zijn, zodat mensen er speciaal voor terug komen. Een uitdaging om mee aan de gang te gaan en we zijn druk bezig om nieuwe producten te ontwikkelen, zoals een biologische goulashkroket en ossobuco. We hebben al een vrij uitgebreid biologische assortiment bestaande uit onder andere de bitterbal, kroket, gehaktbal, worst, karbonade en schnitzel.”
Gaat de keten zich uitbreiden in de nabije toekomst?
“Ik stel hoge eisen aan de locaties. Een locatie moet een groot terras hebben en mensen moeten binnen kunnen zitten. Bovendien moeten de ligging mooi zijn op een herkenbaar punt langs doorgaande wegen of in winkelcentra en voor het beleveren bij voorkeur in de regio, dus in steden als Nunspeet, Zwolle en Elburg. Ik heb al een optie op een tweede vestiging in Elburg, bij een nieuw winkelcentrum in een nieuwbouwwijk. Daarvoor komen wij als eerste in aanmerking als horecalocatie. De eerste tien zaken kunnen we zeker aan en gaan er komen. Het begin is even lastig, maar daarna bieden steeds meer ondernemers zich vanzelf aan.”
Lees meer over Intens feel good restaurants in de nieuwste editie van vakblad Out.of.Home Shops
bron: Out.ofHome Shops