Casual dining en catering samen in Vermaats nieuwste

Reportage ROTTERDAM - Vermaat rijgt met de heropening van het Rotterdamse horeca-icoon Engels een nieuwe parel aan haar kraag. In het monumentale pand komen catering en horeca samen.

Joost Agterhoek |

De ontmoetingsplek van Rotterdam, dat moet Brasserie Engels gaan worden. Zowel zakelijk, door de vele zalen en flexwerkplekken in het pand, als privé, door de ruime brasserie beneden waar gasten van ’s ochtends tot ’s avonds terechtkunnen. Het interieur is uitgevoerd in de stijl van de jaren 50, toen Engels zich vestigde in het Groothandelsgebouw. Nog altijd is het monumentale pand een broedplaats voor bedrijven en zakelijke contacten.

Station
De Vermaat Groep, die zijn pijlen al langer richt op high-trafficlocaties als eerder het Rijksmuseum en het Mauritshuis, zag potentie in het Rotterdamse gebouw dat op een steenworp afstand van het Centraal Station ligt. Algemeen directeur Paul Vermaat: “We zijn met de familie Engels 2,5 jaar bezig geweest met deze locatie.” Uiteindelijk is een samenwerking ontstaan met horecavastgoedbedrijf Bibitor en The Office Operators, die de invulling van de 21 zalen onder zijn hoede neemt.

Ontmoetingsplek
Vanuit een open keuken wordt de brasserie van gerechten met een nostalgische knipoog, weer verwijzend naar de herkomst van Engels in 1951, van ontbijt tot diner en de borrel. De focus ligt zowel op snelheid als kwaliteit en veel lokaal vers. Een extra keuken biedt ruimte voor de bereiding van eten en drinken voor de zalen. Engels moet opnieuw de zakelijke en privé ontmoetingsplek van Rotterdam zijn, zegt Vermaat. “Engels was de plek waar men naartoe moest, dat willen wij terugbrengen.”

Bron: Out.of.Home Shops

dsc00355-a900x525.jpg