peas-1205673.jpg

Catering

Cateraar verwerkt doperwten-waste tot eiwitrijke gerechten

DEN HAAG – Ziekenhuiscateraar Hutten Care & Cure werkt samen met Wageningen Universiteit, Van Rijsingen en Food Tech Brainport aan een onderzoek naar de overproductie van doperwten en hoe deze reststromen kunnen worden vervaardigd tot een kwalitatief product. Het doel van het onderzoek is het genereren van minder ‘waste’, en het produceren van gerechten voor kwetsbare doelgroepen die duurzamer zijn dan traditionele vleesmaaltijden.

Redactie |

Diepvriesspecialist Van Rijsingen verwerkt de groenten en scheidt de reststroom van doperwten die voorheen naar de veevoerindustrie zou gaan. De eiwitten worden vervolgens door de Wageningen Universiteit uit de doperwten gehaald, en Food Tech Brainport valideert vervolgens het verwerkingsproces en test op microbiologische waarden om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen. Hutten ontwikkelt gerechten vervaardigd uit het eiwitrijke meel die passen bij de voedingsbehoeften van patiënten.

Powersmoothie
“Daan Duives, executive chef care & cure Hutten, onderzoekt de verwerkbaarheid en de toepasbaarheid binnen gerechten en componenten. De hoge plantaardige eiwitwaarde heeft een grote toegevoegde waarde voor smakelijke menuoplossingen in de zorg, maar bijvoorbeeld ook in de wereld van sport en voeding. De eerste producten zijn al ontwikkeld! Van powersmoothie tot naanbrood en pesto van doperwten en munt”, schrijft de cateraar in haar berichtgeving.

Bron: Out.of.Home Shops