AMSTERDAM – Vrijwel alle medewerkers in de horeca voelen zich gewaardeerd. Dat meldt softwarebedrijf Quinyx, dat een software voor personeelsplanning maakt. Het bedrijf deed in maart van dit jaar onderzoek onder 400 horecamedewerkers en is onderdeel van een veel groter onderzoek onder 2000 frontlinemedewerkers in de retail, horeca en logistiek in Nederland.
Het gevoel van waardering verschilt wel per leeftijdscategorie. Naarmate het personeel ouder wordt neemt het gevoel van waardering af. Dat loopt van 93% voor de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar tot 60% voor medewerkers boven de 54 jaar. Als werkgevers waardering tonen naar medewerkers toe betekent dat meer voor de betrokkenheid en inzet dat een hoger salaris.
Meer dan 80% van de medewerkers krijgt naar eigen zeggen ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden van de werkgever. Het merendeel heeft duidelijke carrièrepaden en krijgt trainingen en opleidingen. “Ondanks de veelal negatieve berichtgeving rond de horeca over onder andere personeelstekorten en de nasleep van corona, is het mooi dat wij met de resultaten van dit onderzoek een positief tegengeluid kunnen geven. Tevreden medewerkers zorgen voor een gezonde en goede bedrijfsvoering,” aldus Erik Fjellborg, ceo van Quinyx.
Bron: Out.of.Home Shops