20220412-joinprogram-260 (4).jpg

Catering

Join Program werkt aan bedrijfscatering van de toekomst

DIEMEN - Met een gezond, duurzaam, kwalitatief én internationaal aanbod probeert Join Program zich van andere bedrijfscateraars te onderscheiden. Dataverzameling en technologie zijn onontbeerlijk bij de bedrijfsvoering van de cateraar, die inmiddels onderdeel is van Vermaat.

Janneke Vermeulen |

Het cateringaanbod speelt een cruciale rol bij het doel om medewerkers na corona weer terug naar kantoor te krijgen, ziet Maurits Tofohr. Hij is medeoprichter en directeur van Join Program, een bedrijfscateraar waarbij duurzaamheid en kwaliteit centraal staan. “Veel van onze klanten, veelal Randstedelijke bedrijven in de tech-hoek, zetten in op het bouwen van een community met hun medewerkers. Eten en drinken zijn een belangrijk middel om dat te realiseren.”

Foodheld
Join Program werd in 2019 opgericht vanuit de wens om trends in de horeca en delivery te vertalen naar de cateringbranche. “We zagen dat er behoefte was aan meer gezondere, duurzamere en kwalitatief betere voeding, en aan een kleiner en internationaal aanbod,” vertelt Tofohr. Hij zegt met Join Program te werken aan de bedrijfscatering van de toekomst. Vanwege zijn inspanningen voor de foodbranche werd de ondernemer in 2022 door Food100 uitgeroepen tot een van de zes Foodhelden van het jaar boven de 35 jaar.

Plant-minded menu
Het duurzaamheidsprincipe vult de cateraar onder andere in door een plant-minded en seizoensgebonden menu aan te bieden. Tofohr: “In ons dagelijks menu staat altijd een hot meal of salade centraal, waaromheen we dan de rest van een gerecht bouwen. Denk aan een lauwwarme taboulehsalade met geroosterde groenten, een maissoep met toppings of een omelet met noten en feta. Soms programmeren we ook vlees en vis, maar we bieden zoveel mogelijk plantaardige menu’s.”

"In ons dagelijks menu staat altijd een hot meal of salade centraal, waaromheen we dan de rest van een gerecht bouwen"

Data en waste
Ook is Join Program erg gericht op vermindering van waste. Technologie en data spelen daarbij een belangrijke rol. Tofohr: “Medewerkers maken gebruik van onze app, die is aangepast aan de omgeving van het bedrijf waar de gebruiker werkt. In de app kunnen ze aangeven of ze op kantoor zijn, wat hun dieetvoorkeuren zijn en wat hun feedback is op vorige maaltijden. Op basis van deze gegevens en data over eerdere bestellingen en bezoekersaantallen, kunnen we een goede voorspelling doen over het aantal maaltijden dat we verwachten. Vervolgens produceert onze centrale keuken in Diemen voor meerdere klanten tegelijk de gerechten die zijn bedacht. Op de dag zelf kunnen medewerkers via de app hun keuzes aangeven. Door de accurate voorspellingen kunnen we dag-tot-dagschommelingen in de vraag uitmiddelen. Zo is er minder verspilling. De waste die eventueel ontstaat, wordt gewogen en veelal via de app Too Good To Go aangeboden aan de medewerkers van de bedrijven die bij ons afnemen.”

Join Program voorziet inmiddels dagelijks zo’n twintig bedrijven van in totaal enkele duizenden maaltijden per dag. Sinds september 2021 is de cateraar onderdeel van Vermaat Groep. Tofohr licht toe: “Net als wij een ambitieuze, ondernemende club, maar natuurlijk ook veel groter dan Join Program. Met de overname kan Vermaat beter inspelen op de groeiende behoefte aan flexibilisering die na de coronaperiode is ontstaan.”

Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.