L'OUI PR.jpg

L’OUI: Cocktailmachine serveert cocktails in een handomdraai

AMSTERDAM – Een nieuwe cocktailmachine van Nederlandse bodem: L’OUI maakt mixen, shaken of stirren verleden tijd. Bartenders houden hun handen vrij wanneer het Nespresso-achtige apparaat de populairste cocktails uitschenkt van constante kwaliteit. L’OUI werkt samen met smaakexperts van The Stillery. De bartender 2.0 is speciaal ontworpen voor horecagelegenheden en festivals.

Redactie |

Daan Gijbels, medeoprichter van L’OUI, over zijn cocktailconcept: “L’OUI is veel meer dan een cocktailmachine. Het is een nieuwe standaard voor gastvrijheid. Een ware revolutie in de hospitality-industrie. Het belangrijkste verschil tussen een reguliere bartender en onze innovatieve nieuwkomer is misschien wel de productiviteit. Een doorgewinterde barman maakt gemiddeld vijftien tot twintig cocktails per uur, L’OUI serveert er moeiteloos 120. Hij is cool, want koelt tot het vriespunt en nashaken is niet nodig – gewoon schenken en klaar. L’OUI wil bartenders niet van hun troon stoten, maar juist helpen in een wereld waar personeelstekort een groot probleem is. Hele fijne bijkomstigheid: L’OUI zegt nooit nee. Ook heel fijn, L’OUI is scherp geprijsd!”

Personeelstekort 
Met de groeiende cocktailvraag en het grote tekort aan barpersoneel kregen initiatiefnemers Edwin de Koeijer en Daan Gijbels het idee voor het concept. L’OUI schenkt de cocktails op basis van concentraat in blik, gemixt met water en ijs. Door één keer de hendel over te halen wordt direct de juiste hoeveelheid voor een glas ingeschonken. Het bedrijf werd opgericht in 2021 en richt zich in eerste instantie op de Nederlandse markt, lanceringen in Spanje, het VK, Duitsland, Turkije en Scandinavië staan gepland.

Bron: Out.of.Home Shops