Ollie-Schuiling_Johannes-Nuernberger.jpg Ollie Schuiling. Foto: Johannes Nuernberger/Platefully

Ollie Schuiling is 155e SVH Meesterkok

HOUTEN – Op 20 november slaagde Ollie Schuiling, chef-kok en eigenaar van Restaurant Kasteel Heemstede in Houten, voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Hij wordt daarmee de 155e kok die de titel mag voeren.

Redactie |

Schuiling is tijdens de Meesterproef beoordeeld op alle vaste onderdelen van de proef. Hij moest een bedrijfspresentatie geven, een à la carte lunch bereiden, het meesterlijk menu samenstellen en bereiden en kreeg ook nog twee vaktechnische opdrachten. De beoordelingscommissie vond de tortellini met truffel, paddenstoelen en sherry een mooi voorbeeld van zijn meesterlijk niveau.

Commissie
Naast secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland zaten ook SVH Meesterkoks Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam en Dick Middelweerd van tweesterrenrestaurant De Treeswijckhoeve in Waalre in de commissie. Zij beoordeelden Schuiling die zelf één Michelinster bezit voor zijn restaurant.

“Halverwege de koksopleiding kwam ik voor het eerst in contact met SVH Meesterkoks en de Michelinsterren", blikt Schuiling terug. "Hier nam ik het besluit dat als ik dan toch kok wilde worden, ik ook een hele goede wilde worden die zijn ambacht beheerst." Hij vervolgde zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie in Boxmeer. Daar deed hij ervaring op in diverse sterrenrestaurants als FG Restaurant met twee sterren, en bij De Leest, het voormalige driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Na het halen van zijn diploma bekwaamde Schuiling zich verder bij een aantal buitenlandse sterrenrestaurants.

Artikel gaat verder onder de foto ↓

Teamfoto_Restaurant-Kasteel-Heemstede.jpg Schuiling met het team van Restuarant Kasteel Heemstede. Eigen foto

Eigen restaurant
In 2019 begon hij zijn eigen bedrijf met Restaurant Kasteel Heemstede. "Inmiddels was ik twintig jaar keukenervaring rijker en vond ik het tijd voor een nieuwe stap: de stap naar de SVH Meestertitel, het hoogst haalbare in het koksvak. SVH Meesterkok zijn of worden klonk als iets magisch. Veel van mijn oude leermeesters zijn SVH Meesterkoks. Zij leerden mij de kneepjes van het vak en later van het ondernemen. Nu is het mijn tijd om mijn kennis door te geven en voor de jonge generatie een voorbeeld te zijn."

Bron: Out.of.Home Shops