Horeca

Eerste Goed Gefrituurd Keurmerken uitgereikt

VELDHOVEN - Zeventien professionele frituurbedrijven krijgen maandag 16 maart als eerste het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt. Het eerste schildje en certificaat komt bij Kwalitaria de Daltons in Voorthuizen te hangen.

Joost Agterhoek |

De keuze viel op ondernemer Robbert de Veen in Voorthuizen omdat hij zich in 2012 als eerste meldde bij de nog relatief jonge vakvereniging, die inmiddels bijna 500 leden telt. De frituurders die het Goed Gefrituurd Keurmerk krijgen zijn:

  • Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen
  • Snackcorner Nieuwveld in Hoogvliet
  • Plaza 't Wapen van Stellendam in Stellendam
  • Kwalitaria De Daltons in Voorthuizen
  • Eat&Joy de Uitdaging in Voorthuizen
  • Eetsalon Marktzicht in Beusichem
  • Cafetaria de Halte in Meerkerk
  • Cafetaria Lammers in Middelburg
  • Bon Appetit in Rijsbergen
  • Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum
  • Cafetaria De Pieper in Helvoirt
  • Cafetaria/restaria Reintje in Duizel
  • Cafetaria 't Hofke in Eindhoven
  • Eethoek de Donck in Posterholt
  • Happy Frites in Ransdaal
  • Dutch American Diner de Heuve in Beuningen
  • Alida’s Smulpaleis in Roden.

NVWA
Friturende bedrijven die in aanmerking willen komen voor het keurmerk moeten onder andere een groene notering bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit of een positief oordeel van een hygiënebureau geaccepteerd door de NVWA hebben, frituren in zuiver, verantwoord frituurvet of –olie en over vakkennis en vakmanschap beschikken, schrijft ProFri voor.

Mening
Gekeurde cafetaria’s, snackbars en andere frituurbedrijven zijn voor de klant te herkennen aan het schildje bij de ingang of op de gevel en het certificaat in de zaak. Op de site van het keurmerk kunnen klanten hun mening geven over de gecertificeerde bedrijven. Deze meningen tellen mee bij het krijgen en behouden van het keurmerk.

Bron: Out.of.Home Shops

dsc_4090-a900x525.jpg