Compass Group opent Dark Kitchen in Utrecht

AMSTERDAM – Compass Group Nederland werkt vanaf september vanuit een centrale productiekeuken in Utrecht. De ontwikkeling ligt in lijn met de ambities en doelen van het bedrijf om verder uit te breiden en in te zetten op de leisure markt.

Met de kennis die is opgedaan op het gebied van centraal produceren ter ondersteuning van een aantal locaties binnen de regio Amsterdam, wordt nu uitgebreid in Utrecht.

Regio Utrecht
“Binnen de regio Utrecht zijn wij recent gestart met het centraal produceren van een gezond en gevarieerd assortiment ten behoeve van fooddelivery. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt kunnen wij onze locaties ontlasten en ze voorzien van kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten ten behoeve van lunch en banqueting. Daarnaast verkorten wij de keten doordat wij zoveel mogelijk met lokale leveranciers werken”, aldus Jacqueline van Beek, operationeel directeur Compass Group Nederland. In Utrecht zijn ze van start gegaan met koude gerechten en dit wordt uitgebreid met een completer vers assortiment zoals soepen, quiches en andere maaltijdcomponenten.

Uitbouwen
Compass Group verwacht op korte termijn verder uit te bouwen naar plekken waar de groep veel locaties heeft. Zo wordt de kwaliteit en uniformiteit van producten geborgd en wordt ervoor gezorgd dat alle producten aan de duurzaamheidscriteria voldoen.

Bron: Out.of.Home Shops