Horeca

Consolidatie van Doppio, Chocolate Company en Barista Café

JOURE – Doppio Espresso, Chocolate Company Café en Barista Café gaan samen verder onder de naam Caféco. Aan de voorkant zal de consument weinig merken van de fusie, achter de schermen zal het zorgen voor meer efficiëntie, capaciteit en expertise om optimale groei te behalen.

Doppio Espresso (25 vestigingen), Chocolate Company (19 vestigingen) en Barista Café (23 vestigingen) behouden hun eigen naam en uitstraling. De franchisenemers en vestigingsmanagers kunnen volgens Caféco profiteren van de veranderingen achter de schermen om zich beter te kunnen richten op hun ondernemerschap en gastvrijheid. Het hoofdkantoor van Caféco is gevestigd in Joure. Waar het nieuwe team grotendeels wordt ingevuld door huidige medewerkers van de drie bedrijven.

Verdere groei
Oprichter van Doppio, Peter van Eijl, had voor de coronacrisis al de ambitie om meer samen te werken in de mark van daghorecaformules. “Dit is niet het eindstation, het nieuwe Caféco ziet kansen voor meer samenwerkingen in de toekomst. De ambities zijn groot”, is te lezen in het persbericht. Door het verstevigen van het fundament van de formules verwacht het management verdere consolidatie en groei in binnen- en buitenland. Alexander de Ronde Bresser neemt zijn ervaring als directeur bij Chocolate Company mee naar Caféco. De Ronde Bresser: “Deze stap is voor alle betrokkenen echt een win-win situatie. Het zijn drie mooie merken die ieder een eigen karakter en positie inde markt hebben opgebouwd, daar gaan we op voortbouwen.”

Bron: Out.of.Home Shops

baristacafe.jpg